Svindel under krigene i Irak og Afghanistan

Pentagon krever egne krigsveteraner for millioner: - Folk blir rævkjørt

- De skal få pengene sine, men da vil jeg ha årene mine tilbake.

ETTERFØLGER: Soldater som tjenestegjorde i Irak kreves nå for store summer av Pentagon. Avbildet er britiske styrker under den kontroversielle krigen. Foto: Chris Ison/AP
ETTERFØLGER: Soldater som tjenestegjorde i Irak kreves nå for store summer av Pentagon. Avbildet er britiske styrker under den kontroversielle krigen. Foto: Chris Ison/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Pentagon krever at flere tusen amerikanske krigsveteraner betaler tilbake bonusene de fikk for å ha deltatt i krig.

Nesten 10 000 tidligere soldater, som alle fikk 120 000 kroner eller mer i bonus for å ha kriget i Irak og Afghanistan, må nå betale hele beløpet tilbake, melder Los Angeles Times.

Kravet bunner i avsløringer om svak styring, overkompensering og svindel fra ledelsen i militæret i California. De lukrative bonusene skulle opprinnelig kun gis til soldater som takket ja til svært risikofylte oppdrag, men ettersyn viser at lokale myndigheter i California var for liberale i utdelingen av midlene.

- Blir rævkjørt

Soldatene som fikk bonusutbetalingene for å ha deltatt i flere krigsoperasjoner sier Pentagon nå går tilbake på en avtale som er mer enn 10 år gammel. De hevder også at myndighetene bare gjør den økonomiske situasjonen til landets veteraner verre.

- Disse bonusene ble brukt for å holde folk i militæret. Det er folk som meg som nå blir rævkjørt, sier Cristopher Van Meter til LA Times.

Den tidligere kapteinen tjenestegjorde i Irak og forteller at han refinansierte lånet på boligen sin for å kunne betale tilbake pengene hæren mente han skyldte dem. Van Meter fikk purpurhjerte for sin innsats i Irak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer