Pentagon-rådgiver Perle trekker seg

Richard Perle, en av de mest hardnakkede forsvarere av USAs invasjon av Irak i fjor, trekker seg som topprådgiver for forsvarsminister Donald Rumsfeld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Perle går ut av den innflytelsesrike Defence Policy Board, et rådgivningsorgan for Pentagon der Perle har vært med i 17 år. Han trakk seg fra ledervervet i gruppen for knapt ett år siden.

- Vi går inn i en lang og hard valgkamp og spørsmål der jeg har inntatt kontroversielle standpunkter vil sikkert komme opp, sier Perle i sitt avskjedsbrev til Rumsfeld.

- Jeg ønsker ikke at mine holdninger skal bli satt i bås med presidenten eller deg, legger Perle til. Avskjedssøknaden ble sendt til Rumsfelds kontor 18. februar, skriver avisen The Washington Post.

Perles avskjedssøknad kommer på et kritisk tidspunkt for George W. Bush. Presidenten møter stadig sterkere kritikk for invasjonen av Irak, det enorme budsjettunderskuddet og manglende giv for å skape flere arbeidsplasser.

Perle, som var assisterende viseforsvarsminister under president Ronald Reagan på 1980-tallet, er et fremtredende medlem av den nykonservative klubben med viseforsvarsminister Paul Wolfowitz i spissen.

Det er denne gruppen som har utarbeidet mye av det ideologiske grunnlaget for sikkerhetspolitikken til president Bush. Mange observatører mener det er Wolfowitz som er hovedmannen i denne gruppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.