Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pentagon-rapport: - Putin har Asperger

Eksperter har studert presidenten på video.

ASBERGERS SYNDROM?: En rapport Pentagon lagde i 2008, konkluderte med at Russlands president Vladimir Putin har Aspergers syndrom. Det gjør angivelig at han har stort behov for ekstrem kontroll når han står overfor kriser. Foto: AP Photo/RIA Novosti Kremlin, Mikhail Klimentyev
ASBERGERS SYNDROM?: En rapport Pentagon lagde i 2008, konkluderte med at Russlands president Vladimir Putin har Aspergers syndrom. Det gjør angivelig at han har stort behov for ekstrem kontroll når han står overfor kriser. Foto: AP Photo/RIA Novosti Kremlin, Mikhail Klimentyev Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rapport Pentagon lagde i 2008, konkluderte med at Russlands president Vladimir Putin har Aspergers syndrom. Det gjør angivelig at han har stort behov for ekstrem kontroll når han står overfor kriser.

Eksperter som fulgte med på Putins bevegelser og ansiktsuttrykk på videoopptak, kom til at hans nevrologiske utvikling var forstyrret mens han var barn, noe som da angivelig har gjort ham lite komfortabel i sosial omgang med andre, ifølge rapporten som er utarbeidet av Pentagons interne tenketank.

Rapportens forfatter, Brenda Connors ved den amerikanske marinens krigsskole, skriver at ledende nevroforskere har identifisert oppførselen hans som Aspergers syndrom - «en autistisk forstyrrelse som påvirker alle hans beslutninger».

«Når han står i en krise, faller han ned på ekstrem kontroll for å stabilisere seg selv og ha grep om konteksten slik den utvikler seg», skriver Connors, som også ved andre anledninger har analysert kroppsspråket til internasjonale ledere.

Det er avisa USA Today som først offentliggjorde rapporten etter å ha fått den utlevert i henhold til offentlighetslovgivningen.
(NTB)