Pentagon: Russiske fly har krenket Ukrainas luftrom

Russiske fly har ved flere anledninger det siste døgnet vært inne i ukrainsk luftrom, hevder en talsmann for det amerikanske forsvarsdepartementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påstanden kommer fra Pentagon-talsmannen Steve Warren, som ikke går i detalj på når og hvor den påståtte krenkelsen av Ukrainas luftrom skal ha funnet sted.

Warren ber Moskva «ta øyeblikkelige skritt for å trappe ned situasjonen», noe også USAs forsvarssjef Chuck Hagel gjør.

Hagel anklaget torsdag Russland for å opptre «svært provoserende» langs grensa mot Ukraina og for å drive «farlig destabilisering».

Ukrainske spesialstyrker har de siste dagene slått hardt til mot prorussiske separatister, som har okkupert en rekke offentlige bygninger øst i landet.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov oppfordret fredag både Ukrainas ledelse og separatistene til å stanse voldsbruken.

Lavrov understreket videre at Russland er enige i at at Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) må ha en sentral rolle i arbeidet med å dempe spenningen i Ukraina.

13 observatører fra OSSE ble fredag kveld tatt til fange av separatister i byen Slavjansk, som anklaget en av observatørene for å være spion.

Observatørene kommer fra Tyskland, Tsjekkia, Polen, Sverige og Danmark.

(NTB)