Pentagon-sjefen med tøffeste angrep siden Den kalde krigen: - Putins atomrasling truer verdensfreden

- Vi prøver ikke å gjøre Russland til en fiende, sier USAs forsvarsminister Ash Carter.

MENER RUSSLAND TRUER VERDENSFREDEN: - Vi søker ikke en kald krig, ei heller en varm krig mot Russland. Vi prøver ikke å gjøre Russland til en fiende. Men tro ikke annet: USA vil forsvare sine interesser, våre allierte, verdensorden og den positive framtida det kan innebære for oss alle, sier USAs forsvarsminister Ash Carter. Foto: Senior Master Sgt. Adrian Cadiz/DoD/NTB Scanpix
MENER RUSSLAND TRUER VERDENSFREDEN: - Vi søker ikke en kald krig, ei heller en varm krig mot Russland. Vi prøver ikke å gjøre Russland til en fiende. Men tro ikke annet: USA vil forsvare sine interesser, våre allierte, verdensorden og den positive framtida det kan innebære for oss alle, sier USAs forsvarsminister Ash Carter. Foto: Senior Master Sgt. Adrian Cadiz/DoD/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): USAs forsvarsminister Ash Carter beskylder Russland for å true verdensfreden og sier Pentagon leter etter kreative løsninger som skal stagge Russlands aggressive framferd og beskytte USAs allierte, skriver The Guardian.

Pentagon-sjefen mener «de utfordrende aktivitetene» i Kreml og Russlands «kjernefysiske sabelrasling» er urovekkende.

Etter en åtte dagers reise i Asia, holdt Carter i går en tale i California hvor han uttrykte bekymring over Kinas ekspanderende innflytelse og økende militære styrke. Men forsvarsministerens sterkeste ord ble sendt i Vladimir Putins retning.

- Urovekkende Forsvarsministeren sier Russland bedriver «utfordrende aktiviteter» til sjøs, i lufta, i verdensrommet og på internett.

- Det mest urovekkende er at Moskvas kjernefysiske sabelrasling reiser spørsmål rundt de russiske ledernes engasjement med tanke på strategisk stabilitet, respekt for normene mot bruken av atomvåpen og i hvilken grad de respekterer den forsiktighet atomalderens ledere utviste når det gjelder å vifte truende med atomvåpen, sier Carter.

Ifølge nyhetsbyrået AP, er Carters harde utsagn mot Russland muligens de sterkeste han noen sinne har uttrykt mot USAs tidligere fiende under Den kalde krigen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer