Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pentagon: USA har drept al-Qaida-topp i Jemen

Skal være drept i luftangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Abd al-Ghani al-Rasas, en fremtredende leder i al-Qaida, er drept i et amerikansk luftangrep i provinsen Baida i Jemen, ifølge NTB.

Angrepet skal ha funnet sted sist søndag, sier pressetalsperson Peter Cook i Pentagon.

- Dette angrepet fjerner en framtredende al-Qaida-leder og tilrettelegger på Den arabiske halvøy og vil forstyrre al-Qaidas terroraksjoner i Jemen og regionen, sier Cook gjengitt av NBC News.

Al-Qaida har utnyttet maktvakumet som oppsto på Den arabiske halvøy etter konflikten mellom de jemenittiske myndighetene og sjiamuslimske opprørere tiltok i styrke i 2015. I tiden etterpå har terrororganisasjonen styrket sin posisjon i området.

Minst fire al-Qaida topper ble drept av USA i løpet av sensommeren og høsten i fjor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling