Pentagon ut mot rykter om amerikansk invasjon av Egypt

Har plassert krigsskip utenfor kysten, men avviser at det er på grunn av nært forestående invasjon.

UT MOT RYKTER: Den amerikanske forsvarssjefens talsmann, George Little, måtte i dag ut mot ryktene om at amerikanske krigsskip befant seg i nærheten av Egypt for å forberede invasjon. Foto: Reuters/U.S. Navy/NTB Scanpix
UT MOT RYKTER: Den amerikanske forsvarssjefens talsmann, George Little, måtte i dag ut mot ryktene om at amerikanske krigsskip befant seg i nærheten av Egypt for å forberede invasjon. Foto: Reuters/U.S. Navy/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amerikanske myndigheter måtte i dag gå ut med uttalelser mot rykter om en nært forestående amerikansk invasjon av Egypt.

Ryktene oppsto etter at general James Amos, som leder Marine Corps, ble sitert på en gruppe krigsskip ligger utenfor kysten av Egypt «fordi vi ikke vet hva som vil skje» videre i landet, skriver den egyptiske avisa Ahram.

- Helt feil Forsvarsdepartementet i USA og ambassaden i Kairo har begge benektet ryktene i dag.

Talsmann George Little gikk ut på Twitter:

- Noen egyptiske medier antyder at amerikanske skip er i nærheten av den arabiske halvøy/Suezkanalen for å invadere Egypt. Dette er helt feil, skriver han.

I en uttalelse på nettsidene til den amerikanske ambassaden i Egypt skriver de følgende:

- Vi benekter falske påstander i den egyptiske pressen om at amerikanske skip er i nærheten av den arabiske halvøy og Suez-kanalen for å militært invadere Egypt.

I uttalelsen står det videre at USA jevnlig har styrker nær den arabiske halvøy og at amerikanske fartøy ofte passerer gjennom Suezkanalen på vei til Indiahavet eller Middelhavet.

Kapasitet: nesten 3000 soldater Amos bekreftet at det blant annet var hangarskipet USS Kearsarge og amfibieskipet USS San Antonio som var i havområdene utenfor Egypt.

Hangarskipet har plass til nesten 1900 soldater og er utstyrt med avanserte våpensystemer, i tillegg til at det har plass til både angrepshelikoptre, transporthelikoptre og jagerfly. USS San Antonio har kapasitet til rundt 800 soldater og helikoptre.

UT MOT RYKTER: Pentagon-talsmann George Little måtte ut mot invasjonsrykter i egyptiske medier på grunn av USAs militære nærvær i havområdene utenfor kysten av Egypt. Foto: AP Photo/Luis M. Alvarez/NTB Scanpix
UT MOT RYKTER: Pentagon-talsmann George Little måtte ut mot invasjonsrykter i egyptiske medier på grunn av USAs militære nærvær i havområdene utenfor kysten av Egypt. Foto: AP Photo/Luis M. Alvarez/NTB Scanpix Vis mer