Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pentagon vurderer å plante falske historier

USAs forsvarsdepartement, Pentagon, vurderer å forsyne utenlandske medier med nyheter, også falske, skriver avisen New York Times tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge avisen er det ennå ikke tatt en avgjørelse i saken, som for øyeblikket diskuteres i administrasjonen til president George W. Bush.

Motstanderne frykter at taktikken kan føre til at all informasjon fra det amerikanske forsvaret mister troverdighet.

Forslaget er ett av tiltakene som vurderes av et nytt Pentagon-kontor. Kontoret ble opprettet etter at USAs militære operasjoner i Afghanistan førte til kritikk i arabiske land.

Kritikerne frykter at USA vil møte hard kritikk fra de medier som oppdager at de er blitt brukt. Historiene kan dessuten bli plukket opp av amerikanske medier og trykket på hjemmebane. Dermed oppstår et juridisk problem siden Pentagon og CIA ikke har lov til å fremme propaganda i USA.

Pentagons talskvinne Victoria Clarke vil ikke avsløre de konkrete forslagene, men innrømmer at det er en debatt på gang.

(NTB) New York Times' artikkel(Krever registrering)

Hele Norges coronakart