Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pepperkakeby i Bergen knust av «idioter»

Bare noen timer etter at barn i Bergen la sin sjel i å pynte nærmere 650 pepperkakehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Bare noen timer etter at barn i Bergen la sin sjel i å pynte nærmere 650 pepperkakehus lørdag, ødela vandaler mesteparten natt til søndag.

Hvert år før jul pynter barna i byen flere hundre pepperkakehus som stilles ut i et telt på Torgallmenningen i Bergen sentrum. Lørdag gikk det med store mengder melis og pynt til årets over 600 kakehus. Da folk kom for å åpne utstillingen søndag morgen, fant de nesten alt ødelagt etter at noen hadde brutt seg inn i løpet av natten.

- Vi håper vi får tak i dem som har gjort dette. Personer som kan gjøre noe slikt, kan ikke kalles annet enn idioter, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand i Hordaland politidistrikt.

Den erfarne politimannen er opprørt over de meningsløse ødeleggelsene. Foruten å ha knust kakehusene har gjerningspersonene tømt et brannslukkingsapparat og sølt maling ut over i hele teltet på nærmere 200 kvadratmeter.

- Slik går ikke an. Det må ha vært vitner til dette. Torgallmenningen er aldri folketom natt til søndag og vi oppfordrer folk til å ta kontakt med politiet, sier Lyssand.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media