Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pepperkakebyen er gjenreist

Voktes døgnet rundt.

PEPPERKAKESTEMNING: Slik ser årets utgave av pepperkakebyen i  Bypaviljongen i Bergen ut. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
PEPPERKAKESTEMNING: Slik ser årets utgave av pepperkakebyen i Bypaviljongen i Bergen ut. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden 1991 har Bergen hatt verdens største pepperkakeby.

Men i fjor ble gleden ødelagt da pepperkakebyen ble funnet smadret rett før den skulle avdukes. Nyheten fikk store oppslag, og det ble utlovet dusør til de som kunne bidra til å oppklare saken.

I kveld ble årets pepperkakeby offisielt åpnet. For at noe lignende ikke skal kunne inntreffe i år voktes kakebyen døgnet rundt.

- Vi vil ikke oppleve dette igjen. Så i år er det vakter på stedet hele døgnet, sier pepperkakebygeneral Steinar Kristoffersen til NRK.

- I tillegg til at folk fra et sikkerhetsselskap går vakt utenom åpningstiden er det montert kameraovervåkning ved inngangspartiet. Det er dumt at vi må det. Men det skal være trygt, sier han.

Men helt problemfritt gikk det heller ikke med årets utgave av pepperkakebyen. I alle år har ordføreren i byen stått for åpningen, men for første gang ble det ikke slik.

Ordfører Gunnar Bakke satt nemlig værfast i Aberdeen. Dermed måtte varaordfører Trude Drevland steppe inn og erklære byen for åpnet.

TUSEN KNAS: Pepperkakesjef Steinar Kristoffersen plukker opp bitene av den knuste pepperkakebyen i Bypaviljongen på Torgallmenningen som ble ødelagt i 2009. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
TUSEN KNAS: Pepperkakesjef Steinar Kristoffersen plukker opp bitene av den knuste pepperkakebyen i Bypaviljongen på Torgallmenningen som ble ødelagt i 2009. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!