Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pepperkakemann (20) tilstår byknusing i Bergen

Slipper straff.

Daglig leder i Bergen Sentrum, Steinar Kristoffersen med noen av de sørgelige restene av Pepperkakebyen i Bypaviljongen på Torgallmenningen som ble ødelagt av vandaler natt til søndag. Ødeleggelsene fant sted bare noen timer etter at barn i Bergen la sin sjel i å pynte nærmere 650 pepperkakehus lørdag.
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
Daglig leder i Bergen Sentrum, Steinar Kristoffersen med noen av de sørgelige restene av Pepperkakebyen i Bypaviljongen på Torgallmenningen som ble ødelagt av vandaler natt til søndag. Ødeleggelsene fant sted bare noen timer etter at barn i Bergen la sin sjel i å pynte nærmere 650 pepperkakehus lørdag. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): En 20 år gammel mann har tilstått hærverket mot Pepperkakebyen på Torgalmenningen i Bergen natt til søndag.

- Vi hadde ham inne i dag. Han erkjenner forholdet, og beklager det sterkt, sier jourhavende jurist ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

Saken ble løst på grunnlag av tips fra bekjente av 20-åringen, og politiet sier «episoden var et utslag av for mye alkohol». Julebrus - stjålet fra bakstlandsbyen - spilte også en teknisk nøkkelrolle i oppklaringen.

20-åringen slipper straff for ugjerningen.

- Siktelsen, etter samtykke fra alle parter, blir oversent til konfliktrådet hvor det mekles fram en løsning. Det går altså ikke inn i retten, sier jourhavende jurist.

Omlag 650 pepperkakehus ble knust og tilgriset med maling og innholdet i et brannslukningsapparat i angrepet mot miniputtbyen i Bergen sentrum.

Vandalismen kastet byen, og landet for øvrig, ut i harnisk og engasjement. Nyheten gikk verden rundt, og en massiv folkebevegelse tok kjevla fatt for å gjenreise og åpne byen i nær framtid. De siste dagene har vært belastende for 20-åringen.

- Han har ikke hatt det så bra. I avhør framsto det som om det hadde vært en skikkelig dagen derpå-opplevelse. Han trodde ikke at han hadde gjort så mye skade, sier politiet.

To menn i 20-åra ble tidligere denne uka pågrepet og mistenkt i saken. De ble sjekket ut da avhør påviste rent mel i posen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media