Pepperkakemann (20) tilstår byknusing i Bergen

Slipper straff.

Daglig leder i Bergen Sentrum, Steinar Kristoffersen med noen av de sørgelige restene av Pepperkakebyen i Bypaviljongen på Torgallmenningen som ble ødelagt av vandaler natt til søndag. Ødeleggelsene fant sted bare noen timer etter at barn i Bergen la sin sjel i å pynte nærmere 650 pepperkakehus lørdag.
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
Daglig leder i Bergen Sentrum, Steinar Kristoffersen med noen av de sørgelige restene av Pepperkakebyen i Bypaviljongen på Torgallmenningen som ble ødelagt av vandaler natt til søndag. Ødeleggelsene fant sted bare noen timer etter at barn i Bergen la sin sjel i å pynte nærmere 650 pepperkakehus lørdag. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): En 20 år gammel mann har tilstått hærverket mot Pepperkakebyen på Torgalmenningen i Bergen natt til søndag.

- Vi hadde ham inne i dag. Han erkjenner forholdet, og beklager det sterkt, sier jourhavende jurist ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

Saken ble løst på grunnlag av tips fra bekjente av 20-åringen, og politiet sier «episoden var et utslag av for mye alkohol». Julebrus - stjålet fra bakstlandsbyen - spilte også en teknisk nøkkelrolle i oppklaringen. 20-åringen slipper straff for ugjerningen.

- Siktelsen, etter samtykke fra alle parter, blir oversent til konfliktrådet hvor det mekles fram en løsning. Det går altså ikke inn i retten, sier jourhavende jurist.

Omlag 650 pepperkakehus ble knust og tilgriset med maling og innholdet i et brannslukningsapparat i angrepet mot miniputtbyen i Bergen sentrum.

Vandalismen kastet byen, og landet for øvrig, ut i harnisk og engasjement. Nyheten gikk verden rundt, og en massiv folkebevegelse tok kjevla fatt for å gjenreise og åpne byen i nær framtid. De siste dagene har vært belastende for 20-åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer