Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pepperkakemenn pågrepet

21- og 26-åring mistenkt for Pepperkakeby-knusing i Bergen.

DESIMERTE PEPPERKAKEBY: Daglig leder i Bergen Sentrum, Steinar Kristoffersen med noen av de sørgelige restene av Pepperkakebyen i Bypaviljongen på Torgallmenningen som ble ødelagt av vandaler natt til søndag. Ødeleggelsene fant sted bare noen timer etter at barn i Bergen la sin sjel i å pynte nærmere 650 pepperkakehus lørdag.
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
DESIMERTE PEPPERKAKEBY: Daglig leder i Bergen Sentrum, Steinar Kristoffersen med noen av de sørgelige restene av Pepperkakebyen i Bypaviljongen på Torgallmenningen som ble ødelagt av vandaler natt til søndag. Ødeleggelsene fant sted bare noen timer etter at barn i Bergen la sin sjel i å pynte nærmere 650 pepperkakehus lørdag. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): To menn på 21 og 26 år fra bergensområdet er pågrepet og mistenkt for å ha rasert pepperkakebyen i Bergen natt til søndag.

- To menn er tatt og saken blir etterforsket. Det er alt jeg kan si nå, opplyser operasjonsleder Preben Wallestad ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

Mennene, som er fra bergensområdet, ble pågrepet i 19-tiden. De blir avhørt i kveld.

650 knuste hus
- Etter avhørene avgjøres hva som skjer med dem videre, om vi holder dem her eller om de slippes fri. Saken etterforskes videre og vi tar det ikke for gitt at vi nå har pågrepet de rette gjerningsmennene, sier operasjonsleder Oddvar Nordfonn til NTB.

Det omfattende hærverket inkluderte 650 knuste pepperkakehus, et tømt brannslokningsapparat og malingsøl. Flere hundre barn la sin sjel i å bygge det detaljerte - men skjøre - bakstlandskapet, før det bare timer senere ble vandalisert.

Hendelsen kastet Bergen ut i harnisk og engasjement i takt med at nyheten gikk verden rundt.

100 000 kr i dusør
Lokalt næringsliv, med eksordfører Herman Friele i spissen, utlovet en dusør på 100 000 kroner for opplysninger som førte til saksoppklaring, mens en massiv grasrotbevegelse ble mobilisert for gjenreise den tradisjonelle Pepperkakebyen på Torgallmenningen i sentrum.

Utstillingen skulle etter planen åpne førstkommende fredag, men blir muligens utsatt til neste uke på grunn av angrepet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media