Satser:  Peppes Pizza pusser opp i stor skala. Foto: Knut Falch / SCANPIX
Satser: Peppes Pizza pusser opp i stor skala. Foto: Knut Falch / SCANPIXVis mer

Peppes pusser opp for over 120 millioner

Peppes Pizza kaster ut snurrepiperiene og satser minst 120 millionerkroner på comeback i pizzamarkedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Det er utfordrende å være markedsleder. Det kan være fristende å slutte å innovere, lene seg tilbake og melke kua. Men hvis konkurrentene tar deg igjen på smak og kundeopplevelser, da går det nedover, sier Sverre Høven, adm. direktør i Peppes Pizza, til Finansavisen.

- Og den effekten kan komme fort, legger han til.

Han begynte som Peppes-sjef ved nyttår, og har ifølge Finansavisen omtrent samme mandat fra styret sitt som det Barack Obama fikk fra de amerikanske velgerne i 2008: Change.

120 millioner Kjeden har nå omtrent 90 utsalg. Rundt halvparten av dem er drevet på franchisebasis, resten er drevet i kjedens egen regi.

Planen er å utvide med fire utsalg fordelt i løpet av årene 2014, 2015 og 2016, og det er revitalisering av eksisterende utsalg som skal blåse nytt liv i kjeden.

- Frem mot 2016 skal vi ha pusset opp 60 restauranter, og omsetningen skal være 100 millioner kroner høyere enn i 2014, som vi budsjetterer til 950 millioner kroner, sier Høven til Finansavisen.

Han antyder at hver av de 60 restaurantene skal oppgraderes for mellom 2 og 10 millioner kroner, noe som innebærer et investeringsløft på minst 120 millioner kroner.

Flere nyheter Ulltveit-Moe kaster seg på lavkarbo-bølgen, igjen
En Gradiosa pizza forsvinner fra hyllene
Ny Orkla-sjef vil satse på sunne produkter