Pepres med hatpost

Strøm-minister Einar Steensnæs blir dynget ned av så mye illsint post at han har måttet engasjere to personer til å svare på dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Gå av. Gå av nå, Steensnæs!» og «Hvorfor i det kristelige folkepartis hellige navn er strømprisene så høye?» Tonen i de 2000 e-postene som har strømmet inn til statsrådens kontor er ikke til å ta feil av, skriver Aftenposten i dag.

Får svar

Olje- og energiminister Einar Steensnæs blir i brevene stilt personlig til ansvar for de høye strømprisene. Departementet tar imidlertid henvendelsene seriøst og to ansatte har fått jobben med å svare saklig og informativt tilbake - ikke alltid i samme ånd som en del av innskriverne.

Steensnæs provoserte mange kraftig da han i januar mente at det ikke var noen strømkrise. Flere har rett og slett sendt hele strømregninga til ministeren, mens andre har lagt ved kopi av trygdeutbetaling for januar sammen med kopi av strømregningen for å vise at regninga alene spiser hele utbetalingen.

Råd

Rett skal være rett: ikke absolutt alle mailene er hatbrev. Noen kommer med tips om hvordan strømmangelen kan kompenseres for. En tipser om oppfinnelsen sjøstrømkraftverk, mens andre ber om at lyset i lysløypene blir slått av. Det har også kommet inn tips om gjenbruk av varmen fra kloakken. Tipseren hadde lagt merke til at snøen smelter på kumlokkene.

<B>NESESTYVER: </B>Olje- og energiministeren får tips fra noen av brevskriverne. Så slipper han å grave etter løsninger helt på egenhånd.