Pepret bil med maskinpistol

Statsadvokat Per Egil Volledal har tiltalt en 22-åring av pakistansk opprinnelse for fem drapsforsøk. Ifølge tiltalen skjøt 22-åringen en rekke skudd med maskinpistol inn i en personbil med fem ungdommer i på Stovner i januar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge kriminalpolitiet kan det betegnes som bare flaks at ikke minst en eller, som verste scenario, at alle fem ble drept.

-|Et nytt eksempel på hvor rått og hensynsløst deler av Oslos ungdomsmiljø kan være, sier en politikilde til Dagbladet.

Tiltalte nekter straffeskyld etter tiltalen. Forsvarer er høyesterettsadvokat Tor Erling Staff.

Tre ungdommer av utenlandsk opprinnelse ble truffet, og alvorlig skadd. Ifølge påtalemyndigheten lyktes ikke 22-åringen med å drepe, fordi de tre umiddelbart ble kjørt til Ullevål sykehus og undergitt behandling.

De andre to som var i bilen, ble ikke truffet, men det mener påtalemyndigheten bare var en tilfeldighet. 22-åringen er derfor også tiltalt for drapsforsøk mot de to.

Skytedramaet skjedde på parkeringsplassen utenfor Stovner T-banestasjon. Det var flere øyenvitner, og mannen som nå er tiltalt, ble gjenkjent som gjeringsmannen. Han ble pågrepet etter relativt kort tid. 22-åringen bodde ikke langt fra åstedet. Det samme er tilfellet med ofrene.

Motivet er u klart, men det skal ha vært uoverensstemmelser mellom minst en av dem som ble beskutt og en gjeng tiltalte tilhørte tidligere på kvelden, etter det Dagbladet får opplyst.

Det skal ikke være snakk et såkalt tradisjonelt gjenoppgjør på Oslos østkant med de såkalte A- og B-gjengene involvert.

Automatvåpenet som 22-åringen skal ha brukt, er ikke funnet.

I tillegg til drapsforsøkene er 22-åringen tiltalt for brudd på våpenloven. Saken starter i Oslo byrett i uke elleve neste år. Bistandsadvokat er Oscar Ihlebæk.