SKUTT I DAG: Den fullvoksne hannbjørnen ble skutt i samme område som den angrep en jeger i går. Foto: Expressen
SKUTT I DAG: Den fullvoksne hannbjørnen ble skutt i samme område som den angrep en jeger i går. Foto: ExpressenVis mer

Per (55) i respirator - bjørnen skutt og drept

Jegeren rakk å dekke halsen med hendene. - Ellers hadde det vært slutt, sier broren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Per Hedberg (55) som ble angrepet av bjørn i de svenske skogene ved Kilafors i Sverige i går, har gjennomgått operasjon i ni timer. Nå er han lagt i respirator.

I 10-tida i dag sporet et spesialteam opp den skaddeskutte bamsen. Den ble funnet ikke langt unna angrepsstedet i går. Der ble den også avlivet i dag.

- Per rakk å dekke halsen med hendene, ellers hadde vært slutt, sier broren til Expressen.se.

Ingen mistanke Tilstanden til 55-åringen er alvorlig, men ikke livstruende. Politiet har satt i gang etterforskning, men mistenker ikke noe kriminelt.

- Jegeren har fått fyrt av et skudd på bjørnen før den ble angrepet, sier politiets pressevakt Paul Edenström ved Gävleborg län til Dagbladet

Bjørnen skal nå fraktes til Uppsala for undersøkelse.

- Det er i utgangspunktet ikke lov å skyte bjørn nå, men vi mistenker ikke at det har skjedd noe straffbart. Vi kommer til å sammenligne informasjonen vi har fått fra den skadde jegeren med skadene på bjørnen. Om dette ikke stemmer overens, er det mulig det åpner for ytterligere etterforskning, men per nå mistenker vi ikke noe straffbart, sier pressevakta.

SMS-trusler Ifølge broren ble jegeren bitt i blant annet hodet. Etter hendelsen har broren fått flere ubehagelig tekstmeldinger.

- Mitt navn her i byen har fått trusler på sms. Jeg lurer på om dyret skal gå foran menneske. Er det i et slikt samfunn vi lever i? Det skal være bjørn blant oss, men nå begynner det å utagere, det begynner å bli for mange av dem, sier han.

- Dette var en ulykke. Man tror ikke bjørnen skal være våken på denne tida av året, de skal ligge i dyp dvale, men en fullvoksen hannbjørn kan ligge under en grein å sove, sier broren til Expressen.se.