Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Per Aabels ærespris til Wenche Foss

Per Aabels ærespris ble i dag tildelt hans gamle venn og kollega Wenche Foss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg gjør det for det høyeste vennskap som du har gitt meg. Du var bare 17 år da du begynte på Carl Johan-teateret og jeg traff deg for første gang. Nå er du jo blitt litt eldre, sa Per Aabel galant til en overrasket Wenche Foss.

Tilstelningen fant sted i publikumsfoajeen på Nationaltheatret i anledning avdukingen av Per Aabel-statuen foran teateret kort tid før.

Prisutdeleren understreket det fantastiske samarbeidet som han har hatt med Wenche Foss i roller gjennom «to lange liv».

Prisvinneren takket hjerteligst og sa hun ikke lenger kunne kategoriseres til de yngre fremadstormende talentene som gjerne har fått prisen tidligere.

- Men egentlig er jo hele livet en eneste lang generalprøve, repliserte Foss og siterte den kjente skuespillerinnen Johanne Dybwad som sa da hun var like gammel: - Du vet, jeg er under utvikling.

Hun lovet å ha æresprisen som forbilde for den neste rollen hun skal i gang med og prestere sitt ytterste de gangene hun får stå på en scene i fremtiden.

(NTB)