TEKNISKE UNDERSØKELSER: Funnene i industrilokalet er det første konkrete sporet det svenske politiet har hatt på en stund. De har tidligere jobbet ut i fra to hovedteorier: at de to mennene har forlatt Sverige og skaffet nye identiteter i utlandet, eller at de har blitt bortført og mest sannsynlig drept. Foto: DRAGAN MITROVIC/GT/EXPRESSEN
TEKNISKE UNDERSØKELSER: Funnene i industrilokalet er det første konkrete sporet det svenske politiet har hatt på en stund. De har tidligere jobbet ut i fra to hovedteorier: at de to mennene har forlatt Sverige og skaffet nye identiteter i utlandet, eller at de har blitt bortført og mest sannsynlig drept. Foto: DRAGAN MITROVIC/GT/EXPRESSENVis mer

Per Arne kan ha funnet gravplassen til de to savnede småbarnsfedrene

Daniel (31) og Peter (41) forsvant i Sverige i fjor høst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Norske Per Arne Polsrød kan ha funnet de provisoriske gravplassene til de to svenske småbarnsfedre som forsvant i fjor høst.

Polsrød eier et industrilokale Mellerud, i Vest-Sverige.

I går under en befaring på området oppdaget han to grushauger inne i lokalet.

Begge haugene var merket med enkle trekors. Den ene bar navnet Daniel.

Polsrød kontaktet politiet, som i dag skal undersøke området, blant annet ved hjelp av likhunder.

Kobler forsvinningene sammen
Småbarnsfaren Daniel Olsson (31) forsvant fra sitt hjem i Uddevalla 26. september i fjor, ifølge GT.se.

To uker senere ble også Peter Larsson (41) borte fra sin villa i Ljungskile.

Også han en familiemann med små barn.

Politiet har hele tiden koblet de to forsvinningen sammen.

Begge mennene jobber i byggebransjen og skal ha kjent hverandre.

Under etterforskningen av forsvinningen kom det fram at Daniel Olsson hadde tilknytning til organiserte kriminelle nettverk.

Peter Larsson har tidligere blitt truet og forsøkt presset for penger av en navngitt person eller gruppering. 

Trodde det var en spøk
Polsrød var på befaring i industrilokalet i går formiddag med potensielle kjøpere.

Han trodde først at noen hadde tullet med ham, da han oppdaget de to grushaugene i det mørke lokalet.

SENDTE EN SMS: Daniel Olsson Smith (31) forsvant fredag 26. september 2008. Siste livstegnet fra ham er en sms til en kompis i 15-tiden den fredagen. Etter det har ingen hørt noe fra ham. 22. oktober sto Olssons familie fram på den svenske utgaven av programmet "Etterlyst". Familien utlovet en dusør på 100 000 kroner til tips som kunne føre til at han ble funnet.
Foto: PRIVAT/EXPRESSEN
SENDTE EN SMS: Daniel Olsson Smith (31) forsvant fredag 26. september 2008. Siste livstegnet fra ham er en sms til en kompis i 15-tiden den fredagen. Etter det har ingen hørt noe fra ham. 22. oktober sto Olssons familie fram på den svenske utgaven av programmet "Etterlyst". Familien utlovet en dusør på 100 000 kroner til tips som kunne føre til at han ble funnet. Foto: PRIVAT/EXPRESSEN Vis mer

- Jeg så to trekors på toppen av haugene. Et med navnet «Daniel» og et uten, forteller Polsrød til Dagbladet.no og utdyper:

- Lokalet har stått tomt i flere år. En bekjent av meg var å så til lokalet før jul, så disse grushaugene må ha kommet ganske nylig. Men det er vanskelig å si om det er for tre dager eller to måneder siden. Eneste jeg vet er at en inngangsport må ha bli brutt åpen.

De to haugene er omkring én meter høye og tre ganger fem meter brede og dekket med småsten og grus.

Lite hyggelig
Ifølge Polsrød er området der de grushaugene ble funnet, et nokså typisk industriområdet med lite trafikk.

- Dette er en liten by med litt industri. Rett ved siden av dette lokalet, ligger det en større industribedrift, så noe mennesker er det nok her i området.

Nordmannen kontaktet politiet om sine funn.

- Jeg visste ikke på forhånd at det var to svensker savnet. Politiet skal inn og undersøke området. Utover det har jeg ikke fått noe mer informasjon, sier han til Dagbladet.no og fortsetter:

- Du kan jo selv tenke deg selv at det ikke er noe spesielt hyggelig å bli konfrontert med at det kan ligge to lik der.

Ikke barnestreker
De to svenske kvinnene som var med på befaringen i går er sjokkert over funnene.

- Vi ble forskrekket og veldig redde, sier en av kvinnene til GT.se og utdyper:

- Når vi så at det sto Daniels navn på korset, ble vi redde. Vi tenkte med en gang på at det er personer som savnes i området.

BORTFØRT: Peter Larsson (41) forsvant natt til mandag 13. oktober. Husdøren var brutt opp og politiet fant tegn til at Larsson forsøkte å gjøre motstand inne i boligen. Politiet har etterlyst en mørk, stor bil som ble observert i forbindelse med den mulige bortføringen. Foto: PRIVAT/EXPRESSEN
BORTFØRT: Peter Larsson (41) forsvant natt til mandag 13. oktober. Husdøren var brutt opp og politiet fant tegn til at Larsson forsøkte å gjøre motstand inne i boligen. Politiet har etterlyst en mørk, stor bil som ble observert i forbindelse med den mulige bortføringen. Foto: PRIVAT/EXPRESSEN Vis mer

Ved siden av de antatte gravplassene lå det to fakler og en kanne med brannfarlig stoff. Noen av stenene rundt, var også dekket med sot og stearin.

- Det var en veldig ubehagelig stemning i lokalet. Barn kunne ikke ha gjort det her. Det så veldig profesjonelt ut, kommenterer kvinnene.

Mulig gjengrelatert
Politiet sperret av området i går. Et helikopter fraktet inn kriminalteknikere og en hundepatrulje i går kveld, men det var for mørkt til å kunne gjennomføre åstedsundersøkelser.

- Vi tar dette på alvor. Selvfølgelig må vi gjøre det, sa etterforskningsleder Thord Haraldsson til GT.se i går kveld.

Han avviser ikke at de grushaugene kan inneholde likene til de to savnede mennene.

- Vi får se hva som skjuler seg her. Jeg kan ikke si noe mer, sa han.

De tekniske undersøkelsene og sporarbeid med likhunder fortsetter igjen i dag.

Politiet har tidligere antydet av forsvinningene kunne knyttes til et oppgjør med en kriminell gjeng.

- Det er gjenginnblanding med i bildet i etterforskningen. Men foreløpig kan vi ikke peke mot noen spesiell kriminell gjeng, sa Haraldsson da.

KJENTE HVERANDRE: Politiet bekrefter at de to savnede mennene kjente hverandre. Begge var involvert i byggebransjen. Larsson har ved gjentatte anledninger blitt truet av en navngitt person. Olsson skal ha forbindelser til organisert kriminalitet. En torpedo skal ha blitt leid inn for å kreve inn 500 000 kroner som han angivelig skyldte. Foto: DRAGAN MITROVIC/GT/EXPRESSEN
KJENTE HVERANDRE: Politiet bekrefter at de to savnede mennene kjente hverandre. Begge var involvert i byggebransjen. Larsson har ved gjentatte anledninger blitt truet av en navngitt person. Olsson skal ha forbindelser til organisert kriminalitet. En torpedo skal ha blitt leid inn for å kreve inn 500 000 kroner som han angivelig skyldte. Foto: DRAGAN MITROVIC/GT/EXPRESSEN Vis mer