Per Arne Olsen gir seg som Frp-nestleder, vil skrive bok

Ketil Solvik-Olsen eller Anders Anundsen kan ta over.

GIR SEG: Per Arne Olsen får trolig mer tid til salatlunsj på brygga når han gir seg som Frp-nestleder. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
GIR SEG: Per Arne Olsen får trolig mer tid til salatlunsj på brygga når han gir seg som Frp-nestleder. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Per Arne Olsen som allerede har takket nei til en ny periode på Stortinget, har bestemt seg for ikke å ta gjenvalg som nestleder i Frp. Ketil Solvik-Olsen eller Anders Anundsen kan bli Olsens erstatter.

Olsen sier han vil slippe nye krefter til, samtidig som han ikke utelukker andre oppgaver i partiet.

- Klart det er et vanskelig valg. Men jeg har allerede takket nei til en ny periode på Stortinget, og da ble konklusjonen slik. Jeg vet ikke hva fremtiden bringer, verken i politikken eller andre muligheter som dukker opp sier Olsen.

Olsen har tidligere vært ordfører i Tønsberg og er den nestlederen som har sittet lengst i partiet. I 2009 ble han valgt inn på Stortinget for Vestfold.

Kandidater Hvem som etterfølger Per Arne Olsen som Siv Jensens andre nestleder, er ikke klart, men to kandidater peker seg ut, ifølge Stavanger Aftenblad.

Ketil Solvik-Olsen er høyaktuell og Anders Anundsen er også en het kandidat til å bli Siv Jensens nærmeste medarbeider, ved siden av nestleder Per Sandberg.

- Vi har ikke fått svar fra noen av dem, men fristen for å svare oss går ut søndag, sier lederen av valgkomiteen, Tom Cato Karlsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer