GIR SEG: Per Arne Olsen får trolig mer tid til salatlunsj på brygga når han gir seg som Frp-nestleder. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
GIR SEG: Per Arne Olsen får trolig mer tid til salatlunsj på brygga når han gir seg som Frp-nestleder. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Per Arne Olsen gir seg som Frp-nestleder, vil skrive bok

Ketil Solvik-Olsen eller Anders Anundsen kan ta over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per Arne Olsen som allerede har takket nei til en ny periode på Stortinget, har bestemt seg for ikke å ta gjenvalg som nestleder i Frp. Ketil Solvik-Olsen eller Anders Anundsen kan bli Olsens erstatter.

Olsen sier han vil slippe nye krefter til, samtidig som han ikke utelukker andre oppgaver i partiet.

- Klart det er et vanskelig valg. Men jeg har allerede takket nei til en ny periode på Stortinget, og da ble konklusjonen slik. Jeg vet ikke hva fremtiden bringer, verken i politikken eller andre muligheter som dukker opp sier Olsen.

Olsen har tidligere vært ordfører i Tønsberg og er den nestlederen som har sittet lengst i partiet. I 2009 ble han valgt inn på Stortinget for Vestfold.

Kandidater Hvem som etterfølger Per Arne Olsen som Siv Jensens andre nestleder, er ikke klart, men to kandidater peker seg ut, ifølge Stavanger Aftenblad.

Ketil Solvik-Olsen er høyaktuell og Anders Anundsen er også en het kandidat til å bli Siv Jensens nærmeste medarbeider, ved siden av nestleder Per Sandberg.

- Vi har ikke fått svar fra noen av dem, men fristen for å svare oss går ut søndag, sier lederen av valgkomiteen, Tom Cato Karlsen.

Begge de to kandidatene har de siste årene fått økt tillit internt i partiet og betegnes som de fremste kandidatene til å overta nestledervervet. Selv om Solvik-Olsen har gitt beskjed om at han gir seg på Stortinget han også, så åpnet han tidlig for å bli nestleder dersom posisjonen skulle bli ledig.

Kommenterer ikke Solvik-Olsen har også uttrykt interesse for en statsrådpost i en eventuell ny regjering. Både Solvik-Olsen og Anundsen sitter i Frps sentralstyre.

TAR OVER? Anders Anundsen. Foto: Jacques Hvistendahl
TAR OVER? Anders Anundsen. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

Anundsen har vært spesielt synlig i forbindelse med behandlingen av 22. juli-kommisjonens rapport. Han vil imidlertid ikke si noe om sitt kandidatur.

- Dette er en intern prosess som først og fremst styres av lokal- og fylkeslagene i partiet. Jeg ønsker ikke å kommentere om jeg er aktuell, sier Anundsen, som ikke vil kommentere hva han vil svare dersom han får spørsmål fra valgkomiteen.

Valgkamp og bok Per Arne Olsen skal i tiden fram mot valget jobbe med partiets valgkamp.

- Jeg er både lysten på mer politikk, men det hadde også vært interessant å prøve seg i en rolle i skjæringspunktet samfunn, politikk og næringsliv, sier Olsen som legger til at han er lysten på å skrive «en litt annerledes politisk bok».

(NTB)

TAR OVER? Ketil Solvik-Olsen (Frp). Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
TAR OVER? Ketil Solvik-Olsen (Frp). Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer