Per Ciljan frykter ikke RBK-benken

Selv om konkurransen er knalltøff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FRANKFURT (Dagbladet.no): Egentlig skulle Per Ciljan Skjelbred spilte U21-landskamp mot Frankrike på tirsdag. Men da det ble klart at en syk Christian Grindheim ikke ville bli friskmeldt til gårsdagens kamp mot Tyrkia, ble unggutten fra Rosenborg hentet opp i A-stallen av Åge Hareide.

Og en drøy halvtime før slutt, på stillingen 2-0 til Norge, erstattet han en sliten Kristofer Hæstad. Bare to minutter senere fikk han gult kort for en takling på Tuncay Sanli.

Skjelbred hadde nemlig fått klar beskjed om å jobbe steintøft defensivt.

- Jeg skulle jobbe hardt bakover, og forsøke å tre ballen gjennom til de på topp. Jeg føler det gikk helt greit. Jeg sto i hvert fall på, sier han til Dagbladet.no.

- Var du nervøs?

- Jeg trodde at jeg kom til å sitte på tribunen. Men da jeg fikk beskjed om å gjøre meg klar, var jeg ikke nervøs i det hele tatt. Det er ikke noe stress når det rundt 0 tilskuere, smiler han,.

I Rosenborg tror mange at Roar Strand, Marek Sapara og Alexander Tettey står foran Ciljan Skjelbred i kampen om de sentrale plassene på midtbanen.

Selv er han ikke bekymret for mye benkesliting kommende sesong.

<strong><b>DEBUTERTE:</strong></b> Per Ciljan Skjelbred måtte jobbe hardt defensivt da han kom inn for Norge. Foto: Scanpix
DEBUTERTE: Per Ciljan Skjelbred måtte jobbe hardt defensivt da han kom inn for Norge. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg er ikke redd for det i det hele tatt. Det er tøft om plassen, men jeg er trygg på at jeg kommer til å få spille mye, sier han.

Han merker ikke noe til beinbruddet han pådro seg etter en fryktelig takling fra Olympiakos-spiller Ieroklis Stoltidis i 2005.

- Det er ingen problemer med skaden. Jeg er tilbake der jeg var før jeg ble skadet, sier Skjelbred.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer