Per Danielsen mister advokatbevillingen

Tilsynsrådet for advokatvirksomhet mener advokatens praksis er så graverende at han også må forbys å yte rettshjelp, skriver Dagens Næringsliv. Selv mener han at vedtaket er fullt av feil.

PROFILERT: Den profilerte advokaten har vært i konflikt med mange av sin tidligere klienter. Foto: Kyrre Lien / NTB
PROFILERT: Den profilerte advokaten har vært i konflikt med mange av sin tidligere klienter. Foto: Kyrre Lien / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Avisa siterer Advokatbevillingsnemndens vedtak, der det heter:

«Nemnden er enig med Tilsynsrådet i at det høye konfliktnivået med egne klienter synes å være resultat av mangelfull prosessrisikovurdering, uklare avtaleforhold, høye salær og mangelfull rådgivning til klienter med begrenset betalingsevne».

De fortsetter:

«Forholdets alvorlighet øker når Danielsen, også etter at de kritikkverdige forholdene er påpekt fra Tilsynsrådet, fortsatt synes å mene at det ikke er noen grunn til å foreta noen helt grunnleggende endringer i måten virksomheten drives».

Dermed mener de at det er grunn til å tro at praksisen vil fortsette og trekker bevillingen.

Danielsen får heller ikke gi rettshjelp i fremtiden, i henhold til vedtaket fra Advokatbevillingsnemnden.

Selv går han kraftig ut mot vedtaket og mener det er fullt av feil, og varsler en stevning til Oslo tingrett.

- Jeg vil benytte meg av min rett til å fortsette min advokatpraksis mens tingretten behandler saken. Stevning er allerede under utarbeidelse til Oslo tingrett. Vedtaket er oversvømmet av faktiske og rettslige feil. Jeg har aldri sett et dokument i mitt liv med så mange feil, sier Danielsen til Dagbladet.

69-åringen er partner i advokatfirmaet Danielsen & co AS. Han har praktisert som advokat siden midten av 80-tallet, og har spesialisert seg særlig på injuriesaker. Flere saker han har vært på har fått mye oppmerksomhet i media.

Han har også møterett for Høyesterett

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer