- Per er drømme-mannen

- Per er en drømmemann, forklarer Veronica Orderud (27) til politiet. I et langt avhør har den 27 år gamle kvinnen gitt en omfattende beskrivelse, en kjærlighetserklæring til mannen hun elsker over alt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge kilder, som har lest avhøret, har ikke Veronica et eneste vondt ord å si om sin kjære Per, etter at hun kom til Orderud gård i Sørumsand for fem år siden, og etter relativt kort tid ble odelsguttens hustru.

- Per er et solid fundament i livet mitt. Jeg er veldig glad i ham. Per er det nærmeste og kjæreste jeg har, forteller Veronica.

Problemer

Ekteskapet framstår som lykkelig, et par med felles interesser og med stor omtanke for hverandres ve og vel.

Veronica kommer med karakteristikker som tegner et bilde av en omsorgsfull og velmenende ektemann, uten temperament.

- Han gjorde gjerne en jobb sjøl, framfor å be andre gjøre den, forklarer 27-åringen.

Det er kjent av Veronica har hatt store psykiske vanskeligheter under langvarig isolasjon i varetektscella i Gjøvik kretsfengsel. Hun har vært plaget både av depresjon og tilløp til klaustrofobi.

Veronica har samtidig gjort seg opp tanker om at hun kunne miste sin kjære Per for alltid etter det tragiske som skjedde i kårboligen på Orderud gård natt til pinseaften.

Det er søsteren Kristin hun angriper i den forbindelsen.

Veronica har flere ganger uttalt at Per og hun faktisk sitter i fengsel fordi søsteren ikke forteller sannheten.

- Redd for Per

- Jeg har vært så redd for å miste Per, at han ikke ville ha noe med meg å gjøre, om det skulle vise seg at Kristin har hatt noe med drapene på hans søster Anne og foreldrene, Kristian og Marie, å gjøre, skal Veronica har forklart i det samme avhøret.

Som støtte i avhørssituasjonen hadde hun også denne gangen kontorsjef Berit Holm i Advokatfirmaet Hestenes og Dramer (forsvarer Frode Sulland).

Dagbladet kjenner ikke detaljer som går konkret på drapssaken i det omtalte politiavhøret. Men det er klart at Veronica er spurt som sin kjennskap til Kristins tur til Molde før jul i fjor, hvor hun hentet to stjålne Ruger kaliber 22-pistoler.

Nekter kjennskap

Etterforskerne mener den ene ble brukt under trippeldrapet, den andre ble funnet under en politirazzia i leiligheten til Lars Grønnerød, da han ble arrestert samme dag som Kristin 14. juni.

Veronica nekter for at hun overhodet kjenner til at Kristin var i Molde, men at hun derimot skal ha vært med på å betale en tur for Kristin til Trondheim på nyåret.

Ifølge Veronica fortalte Kristin at hun trengte penger for å komme seg bort fra Oslo en periode. Etter det Dagbladet forstår skal Veronica har forklart etterforskerne at søsteren hevdet at hun hadde vært involvert i en knivstikking, som hadde endt med døden for en mann.

- Du kan se det på Dagsrevyen i kveld, skal Kristin ha sagt til Veronica - før hun reiste til en venn i Trondheim.

Ifølge Veronica så hun på Dagsrevyen den aktuelle kvelden, men det var ingen ting om et angivelig knivdrap i Oslo.

GODT EKTESKAP: Per Kristian og Veronica giftet seg sommeren 1994. Veronica beskriver ekteskapet som godt.