Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Per er ingen bølle

- Blir en strålende statsråd. Fiskerinæringen får en turbominister, spår Frp-leder Siv Jensen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Per kommer til å fylle rollen som statsråd på en strålende måte. Han er jo fylt med engasjement, har stor arbeidskapasitet, og setter seg grundig inn i alle felt han jobber med. Han får nå ansvar for en av våre viktigste næringer som eksporterer for store verdier, og har et stort vektspotensiale, sier finansminister og Frp-leder Siv Jensen til Dagbladet.

Per Sandberg ble tidlig i dag utnevnt til ny fiskeriminister.

- Superfornøyd - Men fiskeridepartementet var vel ikke førstevalget?

- Per er superfornøyd, og gleder seg, sier Jensen.

Mens Per Sandberg for to år siden takket nei til å gå inn i regjering, og heller ville være partiets mann - og til tider har fungert som en opposisjonspolitiker overfor regjeringen Frp er en del av, har han nå valgt å bli statsråd. Det betyr samtidig at hele partiledelen med Siv Jensen, Ketil Solvik-Olsen og Per Sandberg går inn i regjeringen.

- Det er jo den mest vanlige måten for partier å gjøre det på. Per hadde nok ulike beveggrunner for å takke nei forrige gang. Jeg er veldig glad for at han takker ja nå, og ser frem til å få han med i regjeringen.

- Ett lag - Partiets ledelse buker mye tid på partiorganisasjonen, og vi vil bruke mer tid på partiet. Det er viktig for oss, for vi er ett lag: Hele partiorganisasjonen, stortingsgruppa og regjeringskollegiet.

- Noen ganger ser det ut som to lag, ett i regjering og ett utenfor?

- Nei. Vi er ett lag, vi utfyller hverandre og har ulike oppgaver.

Viktig arkitekt - Men nå må andre enn Per Sandberg fronte Frp's primærstandpunkter, sier statsminister Erna Solberg. Sandberg må snakke for begge partiene og regjeringen.

- Selvsagt. Men det er jo slik at det er lov å fortelle hva partiet primært mener, men samtidig forsvare et fremforhandlet resultat. Det har vi lykkes godt med gjennom disse to årene. Jeg har jo som finansminister blitt utfordret på Frp's partiprogram mange ganger. Jeg vedstår meg det hundre prosent. Men det er regjeringsplattformen vi regjerer på, og Per har jo vært en viktig arkitekt både for samarbeidsavtalen, regjeringsplattformen og andre viktige kompromisser vi inngår.

- Mener du bildet av Per Sandberg som en urokråke og bråkebøtte ufortjent og urettferdig?

- Ja, jeg synes det. Per er en svært engasjert politiker, som alltid er opptatt av å høre på partiets interesser og landets interesser. Det er ufortjent å gjøre han til en bølle. Han er ikke det, han har et sterkt engasjement, og viser det på en folkelig måte. Det håper jeg han fortsetter med.

Får turbominister - Tror du han vil bidra til å få mer fokus på fiskeripolitikken?

I REGJERING: Nå kommer også første nestleder i Frp, Per Sandberg, inn i regjeringen sammen med finansminister og Frp-leder Siv Jensen. Hun sier Sandberg kommer til å gjøre en strålende jobb som fiskeriminister. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
I REGJERING: Nå kommer også første nestleder i Frp, Per Sandberg, inn i regjeringen sammen med finansminister og Frp-leder Siv Jensen. Hun sier Sandberg kommer til å gjøre en strålende jobb som fiskeriminister. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Elisabeth Aspaker har gjort en kjempegod jobb. Per kommer til å tilnærme seg oppgaven med det største alvor. Han kommer nok til å jobbe på en annen måte enn henne, fordi er to helt forskjellige personer. Men fiskerinæringen får seg en skikkelig turbominister. Det er sikkert.

- Hvis det blir mer oppmerksomhet rundt næringen, er det bare fint. For de er en kjempeviktig næring, eksportere store verdier, norsk fisk ligger på matfatet over hele verden. Det er vanvittig mange kilo med norsk laks og annen fisk som går ut over landets grenser hvert år. Og det kan bli enda mer, derfor er det viktig å ta vare på vekstpotensialet, sier Jensen.

Hun er også svært godt fornøyd med at Frp får landets første innvandrings- og integreringsminister med Sylvi Listhaug. I landbruksdepartementet erstattes hun av Jon Georg Dale, som har vært Jensens statssekretær det siste året.

Partilederen beskrier Dale, som blir regjeringens yngste med sine 31 år, som et stort politisk talent.

- Vi har forsterket vårt lag, og vi vil stå på det vi kan for å levere resultater i regjering, som jeg håper bidrar til større tillit hos velgerne framover, sier Jensen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media