Per forbereder ankegrunner

LILLESTRØM (Dagbladet): Trippeldrapssaken ender helt sikkert i Høyesterett, hvis en eller flere av de tiltalte skulle bli dømt etter tiltalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Per Orderud har allerede sikret seg tre mulige grunnlag for en saksbehandling over saksbehandlingen i Eidsivating lagmannsrett.

Aksepterer kjæremålsutvalget i Høyesterett til høsten en eventuell anke fra Per over feil saksbehandling, får odelgutten automatisk en ny sjanse i lagmannsretten med ny jury og nye juridiske dommere i nettopp Eidsivating lagmannsrett, altså en fullstendig reprise av saken.

Dette er de tre aktuelle ankegrunnene når det gjelder saksbehandlingen for Per Orderud:

  • Cato Schiøtz ble i går nektet av dommeren gjennom en beslutning å gi juryen en skriftig disposisjon av sin prosedyre før han startet. Det var aktoratet som protesterte, og fikk medhold. Framstillingen for juryen i prosedyren skal være muntlig.
  • Per Orderud ville sparke Harald Stabell som forsvarer, fordi han kommer til å prosedere mot klientens ønske om at han skal ha vært med på både våpenoverlevering og drapsplanlegging, men at han hele tida regnet det som sikkert eller overveiende sannsynlig at det ikke ville skje drap. Dette er såkalt manglende forsett, og kan gi frifinnelse. Dommerne har avsagt beslutning mot Pers ønske.
  • Schiøtz mener at presseoppslag etter den politiforklaringen Ole Robert Kirkemo ga under rettssaken kan være i strid med Den europeiske menneskerettskonvensjonen (EMK) artikkel seks, om såkalt «fair trial». Spesielt reagerte Schiøtz på en VG-oppslag vinklet mot hans klient.

Både Kristin og Lars forsvarere er derimot svært fornøyd med gjennomføringen av saken, etter det Dagbladet får opplyst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer