Per Fugelli får Karl Evang-prisen

Hedres for sin ureddhet i norsk samfunnsdebatt.

PRISVINNER: Professor Per Fugelli Foto mottar Karl Evang-prisen for 2010.  Heiko Junge/SCANPIX
PRISVINNER: Professor Per Fugelli Foto mottar Karl Evang-prisen for 2010. Heiko Junge/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Professor i sosialmedisin, Per Fugelli, får i dag  Karl Evang-prisen for 2010. Fugelli får prisen for sin ureddhet i norsk samfunnsdebatt.

Karl Evang-prisen er på 50.000 kroner og deles ut årlig til en person eller en organisasjon som har gjort en særlig innsats for å fremme folkehelsen. I begrunnelsen for tildelingen vises det til at Fugelli har våget å være motstrøms i samfunnsdebatten, både overfor myndighetene generelt og helsemyndighetene spesielt.

- Han skaper en intellektuell råk i debattene han deltar i, sier komiteen, som ledes av Aslak Syse, professor ved Institutt for offentlig rett.

Komiteen viser også til at Fugelli som folkeopplyser og debattant har vært særlig opptatt av svake gruppers situasjon og synspunkter.

- Han har bidratt til å rette søkelyset mot hvordan svake gruppers verdighet blir ivaretatt i møtet med helse- og sosialtjenestene. Videre har han lagt vekt på å identifisere krefter, i og utenfor helsetjenesten, som kan true befolkningens helse og velferd, ifølge komiteen.

Per Fugelli er født i 1943 og var distriktslege i Lofoten og Finnmark i seks år. I årene 1984-1992 var han professor i allmennmedisin ved Universitetet i Bergen. Fra 1992 har han vært professor i sosialmedisin ved Universitetet i Oslo.

(NTB)