Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Per hadde kontroll og familien sto sterkt

Den gamle «vaktmesteren» i Frogner-villaen vitnet i testamentsaken.

 STRIDENS KJERNE:  Eierrettighetene til den verdifulle eiendommen i Eckerbergs gate 47 på Frogner er stridens kjerne. Vitnet Nils Anseth bodde her på hybel i mange år mot å ordne praktiske gjøremål for ekteparet Urdahl. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/ DAGBLADET.
STRIDENS KJERNE: Eierrettighetene til den verdifulle eiendommen i Eckerbergs gate 47 på Frogner er stridens kjerne. Vitnet Nils Anseth bodde her på hybel i mange år mot å ordne praktiske gjøremål for ekteparet Urdahl. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/ DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO TINGHUS (Dagbladet): Vitnet Nils Anseth, rådgiver i Husbanken, bodde i sidebygningen i Eckerbergs gate i flere år mot å hjelpe ekteparet Urdahl med praktiske ting inne og ute.

Som høyesterettsadvokat hjalp Per Urdahl også Anseth med en odelstvist rundt et gårdsbruk på Flisa i Hedmark.

- Per var en dyktig jurist, han hadde en av de aller beste eksamener som er avlagt. Og Synnøve støttet Per i alt, og skapte god stemning rundt seg.

- Jeg har aldri hørt Per eller Synnøve betrakte Mona som en datter i huset.

- Jeg traff Mona første gang  på kontoret til Per Urdahl i 1985 etter at hun hadde begynt å jobbe der.

- Unaturlig selskapsform Nok en gang ble julefeiringene et tema.

- Jeg hørte aldri Per eller Synnøve si noe om det. Det ville de ha gjort. Jeg hørte at Mona var på middager der, men en slik selskapsform som Mona Høiness har gitt inntrykk av, ville vært unaturlig for dem. Det hørte jeg aldri noe om før jeg leste om disse julefeiringene i media.

 MER OM JULEFEIRING:  Også i Nils Anseths vitneforklaring i dag ble julefeiringene mellom ekteparet Urdahl og Mona Høiness. et tema. Foto: Privat.
MER OM JULEFEIRING: Også i Nils Anseths vitneforklaring i dag ble julefeiringene mellom ekteparet Urdahl og Mona Høiness. et tema. Foto: Privat. Vis mer

Nils Anseth fortalte at han fortsatt har nøkler til den fasjonable eiendommen i Eckerbergs gate 47 på Frogner, der Mona Høiness og mannen har flyttet inn.

Han ville levere nøklene så snart det er avklart hvem som er «rette vedkommende».

- Du kan levere dem til bobestyrer, repliserte dommer i skiftetvisten, Tove Merete Voldbæk.

- Gammel, men klar og tydelig Vitnet møtte sin gamle hybelvert Synnøve Alver Urdahl to ganger etter at testamentet ble skrevet i 2007.

- Hun var en gammel dame, men var klar og tydelig på hva hun ville.

- Hun var blant annet tydelig på at jeg skulle hente noen nøkler til en leilighet hun eide i Fredrik Stangs gate. Ellerd gikk det mest i gamle minner fra Gryllefjord. Jeg prøvde også å lære henne litt om hvordan hun skulle bruke mobiltelefonen.

- Familien sto sterkt Nils Anseth fikk inntrykk av at Per Urdahl og nevøen Hans H. Urdahl, som vitnet i går var blitt «forlikt»  etter en tvist om hjemgården i Luster.

- Fikk du inntrykk av hvem som skulle arve Urdahls, spurte slektningenes advokat Fred A. Gade.

- Familien sto sterkt, og Per var veldig opptatt av alle tingene som skulle tilbake til Sogn. Jeg hørte aldri noe om Mona Høiness som arving.

- Per og Synnøve sa aldri noe til meg om arv, bortsett fra det som skulle til Sogn Folkemuseum. Jeg gikk ut fra at det andre skulle til familien. Den sto sterkt. Det regnet jeg med at Per hadde kontroll på, forklarte den tidligere «vaktmesteren» i Eckerbergs gate.
 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media