Per har kjøpt Orderud gård

Kulehullene i kårboligen skal fjernes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per Orderud har kjøpt farsgården med restriksjoner. Selv om han får sin sak gjenopptatt og blir frifunnet, kan han ikke selge tomter før etter 2016.

Det var mulighetene for å selge tomter som skapte en tilspisset atmosfære i familien Orderud før drapene i pinsen 1999.

Avtalen som Per Orderud har inngått med dødsboet, betyr likevel at han ikke er mer enn 62 år når et tomtesalg kan gjennomføres. Da vil han trolig ha vært ute av fengsel i noen år allerede.

Bestyrer av dødsboet, Christian Lundin, opplyser at kjøpesummen for hele Orderud-komplekset med bygninger, tomter og jordbruksarealer er 2,9 millioner kroner.

Under dette ligger en takst som blant annet verdsetter kårboligen til 740.000 kroner.

Veronica arving

Skulle det likevel bli solgt tomter før 2016, skal gevinsten tilfalle de nåværende arvingene. Det er Per Orderuds mange fettere og kusiner på mors- og farssiden.

Straks handelen er avsluttet, vil det imidlertid være Pers kone, Veronica, som er enearving med unntak for et eventuelt kontraktsstridig tomtesalg.

Lundin sier kjøpeavtalen er undertegnet, men Per Orderud har ikke fått noe skjøte.

- Denne gang skal alt være i orden, sier Lundin med referanse til et sentralt punkt under rettssaken mot de tiltalte i Orderudsaken. Per Orderud hevdet hele tiden at gårdskonflikten var løst fordi han hadde et gyldig skjøte, men samtidig innrømmet han til slutt at kjøpekontrakten hadde falsk underskrift.

Lundin sier han ikke vet om det er det gamle skjøtet som blir transportert, men uansett skal betalingen være på boets konto før det blir tinglyst noe skjøte på Per Orderud.

Nybakk igjen

Per Orderud, som er utdannet jurist, har selv forhandlet med bostyret. Han hadde opprinnelig advokat Rolf B.Nybakk som sin advokat, men han representerte samtidig noen av arvingene.

- Dermed ble han sittende på begge sider av bordet, og vi måtte få en ordning som innebar at Nybakk skulle være en såkalt mellommann, sier Lundin.

Det var blant annet Nybakk som brakte inn i forhandlingene det kontroversielle forslaget om prisavslag på grunn av kulehull i kårboligen.

Resultatet ble at Per Orderud overtar kårboligen med et krav på forsikringsselskapet om å reparere skadene etter kulene som ikke traff søsteren, Anne Orderud Paust.

(NTB)

SRID: Per Orderud og faren var sterkt uenige om arveoppgjør i perioden før mor, far og søsteren Anne Orderud Paust ble drept.