Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Per i sjokk over dødsbudskapet

Per Orderud ble bare stående og måpe da Veronica ga ham den første beskjeden om drapene i kårboligen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Veronicas far, Sverre Kirkemo, så det ut som om Per ikke forsto noe som helst. Det var under hundeutstillingen på Nesbyen Sverre Kirkemo fikk telefon fra en venn som fortalte hva som var skjedd på Orderud gård. Kirkemo hadde da valgt å ta sin datter, Veronica, til side for å fortelle det til henne.

- Hun så vantro på meg, bøyde hodet og begynte å gråte. Deretter gikk hun til sin mann, men jeg hørte ikke hva hun sa til ham, sa vitnet.

Kirkemo ba deretter en venn fra hundemiljøet, som også er lensmannsbetjent, om å ta seg av datteren og svigersønnen.

- Før de kjørte bort så jeg imidlertid at Per Orderud fikk et regelrett sammenbrudd. Han kunne ikke makte å holde i bilnøkkelen engang. Slik jeg oppfattet Pers tilstand bestemte jeg meg for å hindre ham i å reise hjem. Det ville vært en katastrofe å sende dem ut på veien, sa vitnet.

Blant venner

Han fortalte også at Per og Veronica på Nesbyen befant seg blant venner. Derfor hadde ikke vitnet noe problem med å svare Harald Orderud at det ikke var særlig fornuftig å sende Per Orderud hjem til en minnestund på Sørum.

- Han var i de beste hender der han var og Per Orderud hadde behov for å komme i bedre balanse, sa vitnet.

Om tiden mellom drapene og arrestasjonen av Per og Veronica sa Kirkemo at han hjalp mye til på Orderud gård. Flere ganger hadde vitnet forsøkt å snakke med ekteparet om det som var skjedd.

Av og til løp Per brått opp i annen etasje. Veronica fortalte meg at han måtte gråte, men ønsket ikke at noen skulle se det. Selv mente vitnet at Per Orderud måtte gå for seg selv for å få utløp for sin irritasjon.

- Da meldingen kom at de to var blitt arrestert reagerte vitnet med å begynne å gråte. Kvelden før hadde han hatt besøk av ekteparet som fortalte at de skulle til lensmannen. De virket verken engstelige eller oppbrakt, sa vitnet.

(NTB)

Hele Norges coronakart