FÅR GODT BETALT: Komiker Per Inge Torkelsen har siden i fjor mottatt dobbel lønn for en fast spalte i Stavanger Aftenblad. Foto: Marie von Krogh
FÅR GODT BETALT: Komiker Per Inge Torkelsen har siden i fjor mottatt dobbel lønn for en fast spalte i Stavanger Aftenblad. Foto: Marie von KroghVis mer

Per Inge Torkelsen: - Lei av å motta dobbel lønn!

«Eg klare ikkje dette merr», skriver klovnen Per Inge Torkelsen, og bønnfaller Stavanger Aftenblad om å slutte å utbetale ham dobbel lønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| STAVANGER (Dagbladet): Over ei hel side, i nettopp Stavanger Aftenblad, ber Torkelsen avisa slutte å sende ham så mye penger. Gjentatte ganger har han vært i kontakt med avisa for å få ordnet opp i utbetalingene.

Noen damer har flirt og sagt at joda, dette skulle de fikse kvikt. Neste måned dupper det dobbel lønn inn på moromannens konto igjen.

«Dårlige samvittighed» Torkelsen har en fast spalte i Aftenbladets fredagsmagasin Pluss annenhver uke. Honoraret er avtalt til kr. 3600 i måneden, men avisa sender ham 7200 kroner.

«Eg har dårlige samvittighed, fordi eg mottar for møje pengar fra dokker. Eg prøve å gje dokker pengane tebage. De hobe seg opp. Eg har ittekvert brukt mesteparten av pengane, for når der e pengar på kontoen min så regne eg jo med at de e mine. Kan me ikkje, please, få renska opp i dette før eg skylde dokker millionar? Allerede nå komme dette te å svi ganske saftigt. Eg har betalt skatt av eindel av desse pengane...», skriver humoristen.

Utbetales i Bergen Han legger til at han «ikkje skal komme te å klaga hvis dokker seie at eg bare kan beholda pengane».

Per Inge Torkelsen bor ikke lenger unna enn at hans latterskrall hjemme nesten kan høres i Aftenblad-huset. Men han har en fornemmelse av at lønnsutbetalingene er samlet i Bergen, og dit er det langt - over sjø og fjord, holmer og skjær, skog og myr.  

- Må gjøre opp for seg Redaktør Tarald Aano sier til Dagbladet at de sjenerøse utbetalingene skyldes en feilføring i forbindelse med omlegging av regnskapssystemet.

- Vi holder på å rette opp feilen, og utbetalingene til Torkelsen vil bli justert i løpet av høstmånedene.

- Han må altså betale pengene tilbake?

- Han har jo sjøl tatt kontakt og bedt om å få gjøre opp. Vi oppnår nok balanse ved å utbetale mindre honorar i de kommende månedene.

- Litt spesielt at han måtte skrive ei helside for å oppnå kontakt med dere?

- Joda, men Per Inge er Per Inge. Det er aldri kjekt å gjøre en feil. Men det var aldri på tale å ikke trykke artikkelen hans. Mange har nok flirt godt av dette