Per-Kristian Foss fikk hjerneslag på nyåret

Har likevel skjøttet oppgavene på Stortinget.

FIKK SLAG: Per-Kristian Foss (61) har, på tross av hjerneslaget, vært høyst aktiv på Stortinget i tida etterpå. Foto: FRANK KARLSEN / DAGBLADET
FIKK SLAG: Per-Kristian Foss (61) har, på tross av hjerneslaget, vært høyst aktiv på Stortinget i tida etterpå. Foto: FRANK KARLSEN / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De siste ukene har Høyre-politiker Per-Kristian Foss (61) markert seg som sentralt medlem av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, bl.a. i forbindelse med TV 2- og Lysbakken-saken.

Men Foss ble på nyåret ble rammet av et lettere hjerneslag, et såkalt drypp. Det får Dagbladet bekreftet av en rekke kilder på Stortinget; i tillegg stiller Høyre-politikeren i morgendagens «Skavlan» på NRK1 og snakker ut om sykdommen.

Sykmeldt i to uker - Jeg kan bekrefte at Per-Kristian Foss snakker om hjerneslaget i førstkommende program, sier Sidsel Linden, prosjektleder for markedsavdelingen i «Skavlan», til Dagbladet.

Foss har takket nei til en rekke intervjuforespørsler fra mediene de siste to månedene, og har, etter det Dagbladet kjenner til, bare tenkt å gjøre dette ene TV-intervjuet om sykdommen.

- Det jeg vil si om dette, sier jeg på «Skavlan», sier Foss i en kommentar til Dagbladet.

Det var etter det første stortingsmøtet i begynnelsen av januar at Foss fikk konstatert midlertidig stanset blodtilførsel til hjernen. Høyre-politikeren var deretter sykmeldt i bare to uker, før han var tilbake for å skjøtte rollen i kontrollkomiteen.

Travel I tillegg til at komiteen har hatt en travel sesjon så langt, har Foss i den aktuelle perioden skiftet bolig. I kveld deltar han i paneldebatt på Litteraturhuset i Oslo.

Høyre-politikeren er forholdsvis lite preget av slaget, bortsett fra at han er noe halt på det ene beinet, i tillegg til taleproblemer, som han, etter hva Dagbladet erfarer, går til logoped for å utbedre.

Foss forventer å bli helt frisk igjen.