Per Kristian og Veronica står på sitt

Per Kristian og Veronica Orderud måtte i går gjennom lange politiavhør i henholdsvis Hamar og Gjøvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge forsvarer-representantene som var til stede, framkom det ingen nye opplysninger under de lange og ytterst detaljerte avhørene.

I hovedsak ble både Per og Veronica bedt om å forklare hva som foregikk på Orderud gård før, under og etter selskapet lille julaften.

- Per Orderud satt i avhør fra klokka 9 til klokka 18, med en halvannen times matpause. Alt handlet om lille julaften. Per føler seg svært sliten, og avhøret gikk tregt. Men forholdet er godt mellom ham og Espen Erdal fra Kripos, sier advokatfullmektig Jarl Borgvin Dørre.

Han legger til at Per Orderud sto fast på sin tidligere forklaring, men at han supplerte og utdypet den. Avhørene fortsetter i dag.

Også for Veronica Orderud dreiet det seg om lille julaften. Hun satt i avhør hos etterforsker Jon André Nilsen fra klokka 11 til 19, med pause midt på dagen.

- Hun sto på alt hun tidligere har sagt, opplyser advokat Ina Strømstad. Hun legger til at Veronica har det tungt, men «mobiliserer krefter hun neppe ante at hun hadde».

Avhørene av henne fortsetter tidligst mandag. De to andre siktede, Kristin Kirkemo og Lars Grønnerød, ble ikke avhørt i går.