Per Kristian Orderud kamplysten igjen

Per Kristian Orderud var svært nedbrutt etter pågripelsen. Nå er han virkelig tent på å kjempe for å bevise sin uskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag ettermiddag var advokat Cato Schiøtz på et totimers besøk hos sin klient Per Kristian Orderud i Hamar kretsfengsel.

- Vi snakket veldig mye om DNA-prøvene. Per Kristian har hele tida visst at politiet ikke ville komme til å finne spor etter ham på åstedet. Derfor var han verken overrasket eller lettet over resultatene, sier han.

Den drapssiktede 45-åringen er svært dyrekjær og spør stadig hvordan det går med kyrne på garden. De blir nå tatt vare på av slektninger og av gardsgutten. I cella har juristen og odelssønnen lagt puslespill, og han er oppfordret av sin forsvarer til å begynne å skrive dagbok.

Føler seg forhåndsdømt

Ekteparet Per Kristian og Veronica Orderud føler seg forhåndsdømt av media. Gjennom advokatene blir de informert om hva som kom fram i pressen.

- Per Kristian er opptatt av at mandagens resultater fra Rettsmedisinsk institutt må få betydning for medias dekning av saken. Han er jo utpekt som hovedmann av politiet. Dette er nå sterkt svekket, og dermed står vi igjen med spørsmålet om Per Kristian Orderud har medvirket, hevder Schiøtz.

Forsvareren mener politiet nå sannsynligvis har med en ukjent femtemann å gjører. Han ser ikke bort fra at det kan dreie seg om et bestillingsdrap.

Spår ikke

- Hvorfor var Per Kristian på garden drapsnatta dersom han medvirket til et bestillingsdrap? Da ville han ha skaffet seg alibi. Jeg kan ikke spå noe om behandlingen i forhørsretten, varetektsfengsling sitter jo svært løst her i landet. Politiet har imidlertid ikke lagt fram noe nytt siden lagmannsrettens behandling, sier Schiøtz.

Da Dagbladet så odelssønnen i forhørsretten og lagmannsretten de første dagene etter pågripelsen, virket han svært nedbrutt. Nå melder advokaten om en 45-åring som virkelig vil kjempe for å bevise sin uskyld.

- Han er svært innbitt, sier Schiøtz.