- Per mente 21 år var det verdt

21 års fengsel for å ha ta livet av foreldrene, søsteren og hennes ektemann, var en risiko det var verdt å ta. Det hevder Kristin Kirkemo Haukeland at Per Kristin Orderud skal ha sagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ordene skal ha falt på lille julaften i 1998, da Kristin Kirkemo Haukeland hevder at det ble planlagt drap på Orderud gård. Per Kristian Orderuds uttalelser om dette har hun referert i politiavhør, og hun gjentok det i retten da Veronica Orderud forsvarer, Frode Sulland, stilte henne spørsmål.

- Du har sagt i politiavhør at Per var sikker på at han og Veronica ville holde sammen også etter at straffen var sonet. Er dette riktig, spurte Sulland

- Det stemmer det, svarte Kirkemo Haukeland.

På tidligere spørsmål fra Sulland beskrev Kirkemo Haukeland sin svoger, Per Kristian Orderud, som en mann som var stille, innesluttet og lite sosial.

I forklaringene sine i retten har hun sagt at Per Kristin Orderud var både høylytt og spydig mot henne på lille julaften, da Kirkemo Haukeland sa at hun syntes det var helt vilt og uforståelig at noen ville ta livet av foreldrene sine.

- Var Per høylytt når han sa dette, spurte advokat Sulland.

- Han skrek ikke som ei kjerring, men han hevet stemmen, svarte Kirkemo Haukeland.

Sulland prøvde å gjøre et poeng ut av at han syntes det var vanskelig å forene den Per Kristian Orderud som Kirkemo Haukeland hadde beskrevet som stille og innesluttet, og den Per Kristian Orderud som hun hevdet skrek til henne på lille julaften.

- Det var vanskelig for meg også å forene de to personene, svarte Kirkemo Haukeland.

Sulland spurte Kirkemo Haukeland om Per Kristian eller Veronica Orderud noen gang ga uttrykk for at det de hadde planer om var fælt, og at de ikke ville klare å gjennomføre handlingen.

- Jeg trodde ikke at de kom til å gjøre det, svarte Kirkemo Haukeland. Videre sa hun at hun aldri har hørt noen av dem gi uttrykk for kvaler.

- Du hevder at Per har sagt at «vi må ta dem, ellers vil de ta oss». Skulle Kristian og Marie komme og drepe Veronica og Per. Det virker jo helt usannsynlig, sa Sulland.

- Jeg vet ikke om det var Kristian og Marie eller andre Per snakket om.

- Tenkte du ikke på det da, ville Sulland vite.

- Nei, jeg har aldri tenkt på det på den måten svarte Kirkemo Haukeland.

(NTB)