Per og Veronica ble overrasket

Per Kristian og Veronica Orderud hadde ikke drømt om at politiet skulle avslutte etterforskningen av trippeldrapet så tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag kveld satt Per Kristian og Veronica Orderud foran fjernsynsskjermen sammen med slektninger for å få med seg den siste utviklingen i trippeldrapssaken. Politiet mener ekteparet bør tiltales for medvirkning til overlagt drap.

Selv om ekteparet Orderud var forberedt på innstillingen, var tidspunktet overraskende. Innstillingen fra politiet på Romerike kommer samtidig som den mest hektiske årstida begynner for bonden på Orderud gård.

- De hadde selvsagt en viss peiling på hva som kunne komme, men de er overrasket over at politiet nå betegner saken som ferdig etterforsket. Per og Veronica mener politiet ikke har lagt vekt på andre spor i saken, spor som peker i helt andre retninger, sier et nært familiemedlem til Dagbladet.

Splittet familie

Orderud-saken har på mange måter splittet to familier. Fem familiemedlemmer i Orderud-slekta har ikke godtatt at Per Kristian får arve gården nå. De mener straffesaken bør avklares før odelssønnen kan få arverett til gården. Per har tapt denne kampen i to rettsinstanser. Nå er det opp til Høyesterett å bestemme om Per skal få arve slektsgården allerede nå. Også i Kirkemo-slekta er det forskjellige oppfatninger av saken.

- Du kan si at familien er splittet. Det er ikke vill krig, men forskjellige oppfatninger av saken. Men den lille delen av familien som står fram i media er ikke representativ for hva de fleste i familien mener, understreker nær familie av Per Kristian Orderud overfor Dagbladet.

Melker

På Orderud gård melker kyrne nå for odelsgutten. Han er nå i ferd med å ferdigrestaurere småbruket Solli, og melkemengden stiger. I påsken var ekteparet for første gang borte fra gården siden løslatelsen, da de tok seg en ferie i Sverige.

Ifølge familien er ekteparet lei seg for at enkelte familiemedlemmer kritiserer dem offentlig. Enkelte familiemedlemmer skjønner blant annet ikke hvorfor ekteparet nekter nye avhør.

PÅ FERIE: Per Kristian og Veronica Orderud brukte påsken til å komme seg litt vekk. Her er de på Orderud gård - ved hjemkomsten etter seks måneders varetekt.