Per og Veronica fikk medie-sjokk

Noen få dager med tilgang til medier har gitt både Per og Veronica Orderud sjokk: De hadde ikke trodd at dekningen var så massiv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Per reagerer dessuten på at så mange opplysninger tilflyter media, sier advokat Jarl Borgvin Dørre.

Dørre, som assisterer Per Orderuds forsvarer Cato Schiøtz, sier at Per er frustrert over ikke å kunne imøtegå påstander som framsettes i media.

- Han synes at mye framstilles skjevt. Han kan selvsagt balansere inntrykket gjennom oss. Men det har han ikke uttrykt noe ønske om, sier Dørre.

Han finner det sannsynlig at Per Orderud etter hvert vil gjennomgå media-materialet som foreligger.

Voldsomt

Riksavisene har dekket saken daglig i fire og en halv måned. Dersom Per Orderud skal få med seg alt, må han trolig pløye gjennom mellom 1000 og 2000 avisartikler.

Frode Sulland, Veronica Orderuds forsvarer, sier at hans klient er rystet over det hun har lest, hørt og sett.

- Omfanget av dekningen har i seg selv vært voldsomt å ta innover seg. Jeg vil ikke kommentere hvordan hun oppfatter innholdet, sier Sulland.

Kristin nysgjerrig

I Drammen kretsfengsel sitter Kristin Kirkemo og følger med på det hun kan. Ifølge hennes forsvarer, Tor Kjærvik, er det begrenset hva fengslet holder av aviser.

- Men hun leser dem som kommer.

- Har hun kommentert dekningen?

- Nei. Men det vil hun sikkert gjøre når hun får bladd i gamle aviser. Jeg vil anta at hun er nysgjerrig etter å ha sett hullete aviser aviser de siste åtte ukene.

Bryr seg ikke

Ifølge Lars Grønnerøds forsvarer, Steinar Wiik Sørvik, bryr ikke hans klient seg om media:

- Han har ikke nevnt dekningen. Lars er i godt humør og vet han er uskyldig. Han er sikker på at det bare er et tidsspørsmål før han slippes fri. Det eneste Lars bryr seg om, er lidelsen av å sitte innesperret for noe han ikke har gjort.

  • Per Orderud vil trolig delta i nye politiavhør over helga. De øvrige tre siktede vil ikke - eller kan ikke - la seg avhøre.