Per og Veronica Orderud utlover milliondusør

En million kroner i dusør utlover ekteparet Per og Veronica Orderud i håp om å få det de kaller den hele og fulle sannhet om Orderud-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge det drapsdømte ekteparet og deres felles venneforening er ikke trippeldrapssaken i kårboligen på Orderud gård i Sørum oppklart - trass i at saken har gått for to rettsinstanser og at fire personer er dømt.

Ekteparet er videre ikke snauere enn at de sammen med venneforeningen går ut og lover en millioner kroner i dusør til det tipset som fører til en fullstendig oppklaring av Orderud-saken.

- Vi har skaffet til veie en bankgaranti for dusørsummen.Det er familie og venner av Per og Veronica som har samlet sammen denne millionen, forteller Bjarne Holen, som er leder av foreningen Per og Veronicas Venner.

- Vil bli frikjent

- De to må ha en pengesterk bekjentskapskrets?

- Det er mange av oss som fortsatt tror at begge er uskyldige. Nå trenger saken en oppklaring, sier Holen.

En komité bestående av Veronica Orderuds forsvarer, advokat Frode Sulland, Per Orderuds forsvarer, advokat Cato Schiøtz, privatetterforsker Harald Olsen og Holen selv, skal avgjøre om kriteriene for å betale ut millionen foreligger.

- Vårt håp er at dusøren skal føre til en snarlig oppklaring av Orderud-saken, som fremdeles er uoppklart. Vi mener samtidig at det kun er en fullstendig oppklaring av saken som kan frikjenne og renvaske Per og Veronica, sier frontfiguren i venneforeningen.

- For tidlig

Foreningen påstår at de sitter igjen med flere spørsmål enn svar etter en lang etterforskning og to rettssaker.

- Et av mange eksempler er analysene av barnålfunnene hos Kristin og Lars. Analysene ble påbegynt svært sent, og deretter ble de stoppet opp før de var gjort ferdige, hevder Holen.

Både Per og Veronica Orderud ble i Eidsivating lagmannsrett dømt til lovens strengeste straff - 21 års fengsel - for drapet på Kristian og Marie Orderud, samt på parets datter Anne Orderud Paust. Begge har anket til Høyesterett og det er nå opp til Høyesteretts kjæremålsutvalg å avgjøre om de får sakene sin prøvd der.

(NTB-Stig Tore Laugen)