- Per og Veronica skjøt dem i filler

En barndomsvenn av Lars Grønnerød hevder at Grønnerød har fortalt ham at det var Per og Veronica som skjøt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Betroelsen kom for drøyt et år siden. Den 45 år gamle barndomsvennen traff den trippeldrapssiktede Grønnerød på bussen til Snarøya, hvor de to vokste opp sammen. Vennen skal ha spurt Grønnerød hva han hadde rotet seg opp i.

- Det var da han sa at det var Per og Veronica som hadde skutt Anne Orderud Paust og hennes foreldre i kårboligen, men at de var «overdrept» og skutt i filler, forteller han fra vitneboksen i Nes herredsrett i dag.

Turde ikke

Barndomsvennen skal ha spurt Grønnerød om hvorfor han ikke gikk til politiet med disse opplysningene.

- Da sa han at han ikke turde si mer fordi advokaten hadde sagt han kunne få 15 år for medvirkning dersom han gjorde det. Han sa også at de fire tiltalte hadde avtalt seg i mellom at de alle skulle holde munn, sier 45-åringen.

I motsetning til mange av vitnene i Orderud-saken, tilhører ikke 45-åringen det kriminelt belastende miljøet rundt Lars Grønnerød.

- Jeg synes jo dette var forferdelig. For Lars er en veldig bra kar, sier vitnet.

Vitnet gikk ikke sjøl til politiet med opplysningene om samtalen med den tiltalte barndomskameraten.

- Jeg ville det egentlig ikke, og synes det er forferdelig ubehagelig å stå her i dag. Historien kom ut ved en tilfeldighet, fordi jeg ble irritert i et møte hos namsretten, forklarer 45-åringen.

Paust benekter

Anne Orderuds stesønn, Jan Christian Paust, vitnet også i Frogner grendehus i dag. Han benektet at han hadde noe med trippeldrapet å gjøre.

Han nektet også for at han står bak den meget omtalte 180-samtalen.

- Jeg har aldri ringt 180 om noe sånt. Det høres ut som fri fantasi for meg, sa Paust.

(Dagbladet.no)