- Per og Veronica tar ikke ansvar

LILLESTRØM (Dagbladet): Lars Grønnerød er forbannet over det han kaller Per og Veronica Orderuds ansvarsfraskrivelse. - Det har opprørt Lars mest i forhold til forklaringer ekteparet har gitt, sier forsvarer Morten Kjensli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lars Grønnerød er kraftig irritert over at Per er framstilt som en moralsk høyverdig person med reint rulleblad, mens han på sin side utallige ganger er omtalt som en straffedømt narkoman og tyv.

Grønnerøds forsvarere vil i retten i dag ta fatt i problemstillingen. De kommer til å hamre løs på at Per var villig til å undertegne med farens underskrift på en kjøpekontrakt, og fortelle en fetter at hans mor hadde gjort det.

Med den omtalte kjøpekontrakten, som han visste var falsk, gikk han til rettssak mot sin egen far, og løy så det rant i sin vitneforklaring også den gang.

- Det samme har han nå erkjent å ha gjort et tosifret antall ganger i trippeldrapssaken, både overfor politi og dommere. Juryen får dømme om dette innebærer en høyere moral enn det å være en ærlig kjeltring som Lars, sier Kjensli.

Det er avgjørende for forsvarerne Steinar Wiik Sørvik og Morten Kjensli å svekke Pers troverdighet i forhold til våpenbyttet 3. april, da Per skal ha fått ett av drapsvåpnene av Lars.

  • Advokat Tor Kjærvik fortsetter i dag sitt forsvar for Kristin Kirkemo Haukeland. Kjærvik vil da gå hardt ut mot teorien om at Kristin etter drapene plasserte et pistolmagasin i leiligheten til Lars, et magasin som ifølge kriminaltekniske undersøkelser etter alt å dømme har stått i et av drapsvåpnene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer