Per og Veronicas forsvarere skifter strategi

Ekteparet Per og Veronica Orderuds forsvarere dropper det såkalte Paust-sporet foran ankesaken i lagmannsretten 14. januar. Privatetterforsker Harald Olsen står ikke på vitnelisten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Harald Olsen ble hyret inn av ekteparet Orderuds forsvarere.

I Nes herredsrett mer enn antydet ekteparet Orderuds forsvarere at Jan Christian Paust, Per Paust sønn, kunne ha noe med drapene å gjøre.

Dette falt i særdeles dårlig jord hos dommerne, og nå skifter forsvarerne Cato Schiøtz og Frode Sulland strategi.

«Bevisførselen under hovedforhandlingen har ikke gitt noe grunnlag for en antakelse om at det kan knyttes noe motiv til personer i Paust-familien. Det er ikke lett for retten å forstå at personer som selv angir å være tiltalt med urette, temmelig direkte utsetter et annet menneske for tilsvarende sterkt belastende opplysninger uten at de på noe vis har bevismessig dekning for dette,» heter det i herredsrettsdommen.

Vurderer søksmål

Paust vurderer å gå til søksmål både mot privatetterforsker Harald Olsen og Frode Sulland, for uttalelser de har kommet med. Paust følte seg utpekt som mulig drapsmann. Politiet had de sjekket ham ut av saken.

Etter nederlaget i Nes herredsrett, ble Veronica Orderuds forsvarere tvunget inn i vitneboksen. Når de foran ankesaken i Eidsivating lagmannsrett velger ikke å føre privatetterforsker Harald Olsen som vitne i lagmannsretten, er det et klart signal om at Veronica Orderuds forsvarere skifter strategi.

- Endrer vektlegging

- Det er riktig at Harald Olsen foreløpig ikke står på vitnelisten. Det er mer riktig å si at det er et uttrykk for en viss endring i vektleggingen av noen spørsmål i saken, enn at det er en endring i strategien i ankesaken. Men vi vil fortsatt holde ytterligere vitneførsel åpent overfor retten, sier Veronica Orderuds forsvarer, Frode Sulland.

På bakgrunn av sitt arbeid utarbeidet Harald Olsen en rapport om spor som etter hans mening ikke har vært fulgt godt nok opp av politiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer