KJEMPERAS: Slik så det ut da seks hus ble tatt av leirras på Gullhomstranda i Namsos i dag.  Foto: MARTIN HÅGENSEN
KJEMPERAS: Slik så det ut da seks hus ble tatt av leirras på Gullhomstranda i Namsos i dag. Foto: MARTIN HÅGENSENVis mer

Per Olav (49) reddet mor og 14 dager gammel baby

- Jeg bandt tauet i en stubbe og klatret ned i et seks meter dypt hull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Per Olav Flakk (49) var på vei til byen, da han plutselig så sjøen ble hvit av leirraset. Han rygget tilbake og parkerte bilen på gårdsplassen.

Nedi bakken i Klattmarkvegen så han en kvinne og hennes 14 dager gamle baby innesperret i raset. Forfrosne og uten sko og klær på seg, var de fanget i et seks meter dypt hull i bakken.

- Jeg løp inn i huset og fikk hentet en sovepose til babyen. Så måtte jeg hente klær og sko til mammaen. Deretter fant jeg et tau jeg bandt fast i en trestubbe på andre siden av veien og klatret ned, forteller helten til Dagbladet.no.

Nå er både han, mor og baby evakuert på sykehuset.

- Det står fryktelig bra til med både mor og barn nå, forsikrer Flakk.

Inne i huset satt faren hans Ronald Flakk (77) og drakk kaffe på kjøkkenet, da det plutselig begynte å buldre.

DAGENS HELT: Per Olav Flakk (49) tok grep, da han så en kvinne og hennes nyfødte baby var fanget i leirraset. MMS-foto: PRIVAT
DAGENS HELT: Per Olav Flakk (49) tok grep, da han så en kvinne og hennes nyfødte baby var fanget i leirraset. MMS-foto: PRIVAT Vis mer

- Jeg så en hvit vegg komme mot oss, sier han til Dagbladet.no.

Leirraset stanset omtrent ti meter fra garasjeporten, forteller han.

For kort tid siden snakket Dagbladet.no med Sturla Forås (59). Han eier utleiedelen der kvinnen og barnet bodde. Selv lå han på sofaen og så på skirenn, da noe gikk forferdelig galt.

- Jeg tenkte med en gang at det var en sprengningsulykke og kastet meg under salongbordet, fortalte Sturla.

Ifølge politiet i Nord-Trøndelag er alle i god behold, etter at seks hus ble tatt av et 200-300 meter bredt leirras like før klokken 12.00. Politiet bekreftet i en pressemelding at sju personer ble reddet ut av rasområdet med redningshelikopter. De ble fraktet til sykehus.

Øyenvitner og naboer forteller at det pågikk sprengningsarbeid mindre enn 200 meter fra rasstedet.