Per Orderuds fetter anmelder etterforskerne for ærekrenkelse

Mener de er beskyldt for å ha plantet kulehullet.

SIER DE FANT KULEHULL: Mette og Lars Orderud i januar 2005, over 2000 dager etter trippeldrapet i kårboligen på Orderud gård.  Foto: JON TERJE H. HANSEN/DAGBLADET
SIER DE FANT KULEHULL: Mette og Lars Orderud i januar 2005, over 2000 dager etter trippeldrapet i kårboligen på Orderud gård. Foto: JON TERJE H. HANSEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mette og Lars Orderud anmelder nå Orderud-etterforskerne for ærekrenkelse, melder Romerikes Blad.

Det var Mette og hennes ektemann Lars, fetter av den dømte Per Orderud, som fant det omstridte kulehullet privatetterforsker Tore Sandberg la fram som nytt bevis i Orderud-saken under helgas Skup-konferanse.

Avviste ny etterforskningEkteparet sier de fant kulehullet 17. desember 2004, snaue to uker etter at boligen ble frigitt av politiet og to år etter at dommen falt i Orderud-saken. Ekteparet skulle da klargjøre kårboligen for utleie.

Fem dager senere sendte deres advokat Frode Sulland brev til politiadvokat Bjørn Arne Tronier ved Romerike politidistrikt, der han krevde at kulehullet ble undersøkt.

1. mars 2005 svarte politiadvokat Tronier at «politiet ikke har funnet grunnlag for å foreta ytterligere etterforskning i denne sak som er rettskraftig avgjort».

Under Skup-konferansen refererte NRK til ikke navngitte kilder som skal ha vært «etterforskere som saumfarte kårboligen» og «kilder i politiet som kjenner saken godt».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer