Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Per orket knapt å slakte dyra

Per Orderud gikk og gjemte seg hver gang han måtte sende dyr til slakt, sa fetteren hans, Lars Orderud, da han tirsdag vitnet i Eidsivating lagmannsrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Faren Kristian pleide å slakte dyra hjemme på gården, men sønnen orket ikke dette.

Fetteren ga en grundig beskrivelse av forholdet mellom Per, Anne og foreldrene deres. Ikke noe som skjedde dem imellom angikk andre. Det bestemte faren, Kristian.

- Den person som har vært på Orderud gård uten å bli uvenn med Kristian, finnes ikke.

Men det stakk ikke så dypt, tilføyde vitnet.

Aha-opplevelse

Om tiltalte, Per Orderud, sa fetteren at han var stille, rolig og at det aldri var noe tull med han. Han ble betegnet som ryddig og ærlig i alt han foretar seg.

- Jeg kjenner ingen som hadde et så godt forhold til mora si som Per, sa vitnet og tilføyde at han følte det samme gjaldt for Pers forhold til søsteren Anne.

Vitnet innrømmet imidlertid at det kanskje endret seg noe etter at søsterens forhold til Per Paust ble formalisert. Han hadde selv vært på en bytur med diplomaten Per Paust og dennes nye svigerfar, Kristian Orderud.

- Da fikk jeg en aha-opplevelse, sa vitnet og tilføyde at han kunne forstå at forholdet til søsteren kanskje ble litt anstrengt når man kjenner Per og Veronicas holdning til alkohol.

Om Pers reaksjon etter drapene sa fetteren at han aldri hadde sett et menneske så langt nede.

(NTB)

Hele Norges coronakart