Per Østvold trekker seg

Gir seg som leder av Norsk Transportarbeiderforbund neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per Østvold trekker seg som leder av Norsk Transportarbeiderforbund neste år.

- Det er alltid en fare for at en sitter for lenge. Det gjelder å gi seg mens det fortsatt er en glede av å sitte i forbundsledelsen, sier Per Østvold til Moss Dagblad.

Østvold var en av hjernene bak AFP-forliket i vårens lønnsoppgjør. Når 59-åringen går av neste år, vil han ha bekledd lederposisjonen i tolv år.

Ved siden av å kjempe for AFP, er Østvold kjent som en streikevillig LO-general. Han var blant de viktigste pådriverne for generalstreiken i 2000.

Per Østvold har selv bakgrunn som transportarbeider i Schenkel (tidligere Linjegods), og har vært tillitsvalgt på heltid siden 1981. I 1991 ble han valgt inn i forbundsledelsen, før han i 1996 ble valgt til leder for Norsk Transportarbeiderforbund og fikk sete blant generalene i norsk fagbevegelse.

- Jeg har bestemt meg for å gå av på landsmøtet i Tromsø i juni neste år. Dette avhenger av at forbundsstyret ansetter meg i noen år, men dette regner jeg med går i orden, sier Østvold.

(NTB)

Per Østvold trekker seg
LANG FARTSTID: 
Østvold var en av hjernene bak AFP-forliket i vårens lønnsoppgjør. Når 59-åringen går av neste år, vil han ha bekledd lederposisjonen i tolv år. Foto: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET
LANG FARTSTID: Østvold var en av hjernene bak AFP-forliket i vårens lønnsoppgjør. Når 59-åringen går av neste år, vil han ha bekledd lederposisjonen i tolv år. Foto: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET Vis mer