LOVER MER BRÅK:
Nestleder i FrP Per Sandberg holdt appell på Jessheim torg i forbindelse med 1.mai-markeringen i dag.
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LOVER MER BRÅK: Nestleder i FrP Per Sandberg holdt appell på Jessheim torg i forbindelse med 1.mai-markeringen i dag. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Per Sandberg: - Det vil bli utrolig mye støy framover

Forsvart av Siv Jensen i Dagbladet. Svarte i sin 1. mai-tale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

JESSHEIM (Dagbladet): Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg ble tatt imot med jubel og plystring da han entret talerstolen på torget på Jessheim i ettermiddag.

Hit ble deltakerne på Frps landsmøte på Gardermoen busset for å feire 1. mai med saft og pølser, passende nok i en kommune som har vært styrt av partiet de siste tolv åra.

Per Sandberg innledet sin tale med å svare på Siv Jensens forsvar i Dagbladet i går.

- Jeg bare åpner med å si at jeg gjerne vil ha et dementi i dag, for i Dagbladet i går gikk min fantastiske partileder Siv Jensen ut og påsto at jeg ikke var en bråkmaker. Det vil jeg dementere med en gang, sa han til latter fra forsamlingen.

- Det vil bli utrolig mye støy framover.

- Må jo støye Dette var ikke bare humoristisk ment, utdyper Sandberg overfor Dagbladet.

- Jeg må jo støye, da. Det er jo de som oppfatter meg som bråkmaker hele tida, men det er fordi de ikke har forstått min plass i politikken, sier han.

- Jeg er ikke i regjering, jeg er stortingsrepresentant, men min lojalitet ligger i partiet. Da må alle andre forstå at jeg er ute og snakker primærpolitikk, samtidig som jeg skal snakke om regjeringens politikk. Det er derfor det blir oppfattet som at jeg lager støy, sier han.

FEIRET 1. MAI: Partileder Siv Jensen ankom Frps 1. mai-markering på Jessheim, hvor hun gikk rundt og hilste på alle de frammøtte. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FEIRET 1. MAI: Partileder Siv Jensen ankom Frps 1. mai-markering på Jessheim, hvor hun gikk rundt og hilste på alle de frammøtte. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Men litt humor må man ha.

Kalte Støre «useriøs» Fra talerstolen brukte Sandberg også mye av tida til å lange ut mot Arbeiderpartiet. Blant annet kalte han Ap-leder Jonas Gahr Støre «useriøs», fordi han ønsker å ta imot 10.000 syriske flyktninger i Norge.

10.000 syriske flyktninger vil koste Norge 60-70 milliarder kroner, mener Sandberg.

Han sa at partiets landsmøte denne helga vil slå fast at partiet ikke ønsker å bli med på Støres flyktningdugnad.

- Det vil være uaktuelt, Jonas, å være så useriøs som å ta imot 10.000 syriske flyktninger nå. Vi skal hjelpe 250.000 flyktninger, vi, med bevilgninger til nærområdene, sa Sandberg.

- Usolidarisk Det er flertall i opposisjonen for å ta imot 10 000 syriske flyktninger, men Frp vil heller bidra med støtte til flyktninger i Syrias naboland.

- Det som er usolidarisk, er at Jonas og Arbeiderpartiet heller vil hjelpe noen tusen her i Norge. Det blir hjelp til 240 000 flere med vår politikk sammenlignet med Arbeiderpartiets. Det skal vi slå fast en gang for alle på dette landsmøtet, sier Sandberg.

Sandberg ønsker ikke å spekulere i hvordan Fremskrittspartiet vil forholde seg til et eventuelt stortingsflertall.

- Det vil jeg la landsmøtet debattere. Når den situasjonen eventuelt dukker opp, vil det bli en diskusjon i partiet. Det er det ikke tvil om, sier han.

Sykehuskøer Frp-nestlederen mener 1. mai og solidaritet handler om å kutte køer i det offentlige.

TILHØRERE: Justisminister Anders Anundsen og tidligere Frp-leder Carl I. Hagen var blant dem som hørte på appellene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TILHØRERE: Justisminister Anders Anundsen og tidligere Frp-leder Carl I. Hagen var blant dem som hørte på appellene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Arbeiderpartiet må ikke komme her og snakke om solidaritet til Fremskrittspartiet, for nå har sykehuskøene gått ned med 15.000. Anundsen er i ferd med å løse køene inn i fengslene. Det var kø foran domstolene, kø for å få opp politidekningen, det var kø overalt, sa Sandberg i sin tale.

Partileder Siv Jensen skal tale til landsmøtet i morgen. I dag gikk hun smilende rundt på torget og hilste på deltakerne, etter at hun ankom mens Frps husband spilte låten «Happy» av Pharrell Williams.

Skattepenger Men også 2. nestleder, samferdselsminister Kjetil Solvik-Olsen, gikk hardt ut mot Ap fra talerstolen. Solvik-Olsen sa han ville bruke dagen til å takke butikkansatte, ingeniører og andre som holder landet i gang og bygger det videre, og sa 1. mai handler om å vise respekt for folks skattepenger.

- De som ikke fortjener en takk, det er Arbeiderpartiet, som mener de bygger landet, men som har latt det forfalle. Forfallet på jernbanen fordoblet seg mens de rødgrønne satt i regjering, sa samferdselsministeren.

LANGET UT MOT STØRE:  Per Sandeberg kalte Ap-leder Jonas Gahr Støre useriøs under sin 1. mai-tale. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LANGET UT MOT STØRE: Per Sandeberg kalte Ap-leder Jonas Gahr Støre useriøs under sin 1. mai-tale. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer