Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Per Sandberg blir ikke innvandringsminister

Det er ventet at Erna Solberg vil gjøre flere endringer i morgen.

PÅ VEI INN I REGJERINGEN: Frp's Per Sandberg blir ikke innvandringsminister, får Dagbladet bekreftet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
PÅ VEI INN I REGJERINGEN: Frp's Per Sandberg blir ikke innvandringsminister, får Dagbladet bekreftet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frp-nestleder Per Sandberg blir ikke ny innvandringsminister, får Dagbladet bekreftet fra sentrale regjeringskilder.

NRK meldte i morges at han skal lede et nytt innvandringsdepartement, men de går også nå tilbake på dette.

Det er likevel ventet at han skal bli statsråd, ifølge NRK, uklart for hvilket departement. Kanalen melder videre at det skal opprettes et innvandringsdepartement, men det er uklart hvem som skal lede det.

- Ingen kommentar, sier Frp´s kommunikasjonssjef André Melchior Larssen, som følger Sandberg tett.

Ifølge kanalen vil den nye statsrådsposten samle asyl- og integreringsansvaret som så langt har ligget hos Justisdepartementet og Barne-, likestillings- og integreringsdepartementet.

Flere kilder har overfor Dagbladet bekreftet at det vil komme endringer eller utskiftninger i regjeringen denne uka. Dagbladet får bekreftet at det vil bli holdt ekstraordinært statsråd i morgen.

Som Dagbladet skrev tidligere i høst anses landbruksminister Sylvi Listhaug som en sterk kandidat til å overta tyngre poster.
Ifølge VG blir begge regjeringspartiene berørt av endringene, og det kan ligge an til en ganske stor julrengjøring.

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) ligger an til å bli flyttet til et annet departement, skriver VG. Det gjør også landbruksminister Sylvi Listhaug - som er ventet å gå inn i et tyngre departement, ifølge Aftenposten.

Aftenposten melder nå i morgentimene at det er arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) og kulturminister Thorhild Widvey (H) som skal skiftes ut.

VG mener at det også går mot et nytt departement for europaminister og SMK-stabssjef Vidar Helgesen (H).

Tidligere ordfører i Os i Hordaland, Terje Søviknes (Frp), skal ifølge de to avisene være en het kandidat for å komme inn i regjeringen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media