Per Sandberg blir statsråd

Mens Harald Tom Nesvik får jobben som parlamentarisk leder for Frp i Stortinget.

FORTSATT PARLAMENTARISK LEDER: Frps Harald Tom Nesvik (f.v.) får etter det Dagbladet erfarer fortsette i jobben som parlamentarisk leder for Frp i Stortinget. Her er han avbildet med partikollega Bård Hoksrud. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
FORTSATT PARLAMENTARISK LEDER: Frps Harald Tom Nesvik (f.v.) får etter det Dagbladet erfarer fortsette i jobben som parlamentarisk leder for Frp i Stortinget. Her er han avbildet med partikollega Bård Hoksrud. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SUNDVOLDEN/OSLO (Dagbladet): Det bekrefter sentrale kilder i Fremskrittspartiet overfor Dagbladet. De punkterer dermed spekulasjonene om at Siv Jensen ville ofre Per Sandberg i statsrådkabalen for å lose gjennom regjeringens politikk i Stortinget.  

Frp-kilder opplyser at både Per Sandberg og Anders Anundsen får ministerjobber i Solberg-regjeringen.

-Det kan partiet gjøre i forvissning om at det parlamentariske lederskapet i Stortinget er i trygge hender. Harald Tom Nesvik har brei politisk erfaring, han nyter stor tillit i partiet og er dundrende lojal, sier en kilde til Dagbladet.  

Da Siv Jensen gikk inn i regjeringsforhandlingene, konstituerte Fremskrittspartiets foregående stortingsgruppe Harald Tom Nesvik til parlamentarisk leder. Den nyvalgte stortingsgruppa opprettholdt konstitueringen.

Alt tyder på at Nesvik vil få oppdraget permanent når Erna Solberg og Siv Jensen offentliggjør statsrådkabalen om kort tid.  47-årige Harald Tom Nesvik er inne i sin femte periode som stortingsrepresentant for Møre og Romsdal.

Ålesunderen satt i sosialkomiteen fra 1997 til 2005, ble leder av helse- og omsorgskomiteen etter Frp-legenden John Alvheim høsten 2005 og har i den siste perioden vært nestleder i næringskomiteen.

BLIR MINISTER: Per Sanberg blir statsråd, ifølge Dagbladets kilder. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
BLIR MINISTER: Per Sanberg blir statsråd, ifølge Dagbladets kilder. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet. Vis mer