Per Sandberg drakk ikke alene

- Hekseprosess, mener Jenny Klinge (Sp) - en av de åtte andre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Komiteleder Per Sandberg (Frp) var ikke alene i Stortingets transport- og kommunikasjonskomite om å ta et glass eller to før juleinnspurten i Stortinget tirsdag kveld. Åtte av de andre komitemedlemmene bekrefter overfor VG at de drakk alkohol før de voterte over statsbudsjettet senere på kvelden.

Det var bare Sandberg som gikk på talerstolen. Etter et vorspiel med akevitt i komiterommet på Stortinget kl. 18, dro komiteen til julebord på restaurant i Stortingets nabolag. Og på vei tilbake til voteringen, bød komitemedlem Trond Helleland (H) på en akevitt på sitt kontor mens han og resten av komiteen gjorde seg klar til avstemningen.

Hallgeir Langeland (SV), Øyvind Halleraker (H), Tor-Arne Strøm (Ap), Irene Johansen (Ap), Jenny Klinge (Sp), Synnøve Brenden Klemetsrud (Ap), Truls Wickholm (Ap) og Helleland sier alle at de tok minst ett glass.

Nestleder i komiteen, Borghild Tenden (V), nekter å svare på om hun drakk alkohol før avstemning. Jan Sahl (KrF) er avholdsmann, mens Svein Gjelseth (Ap) ikke har svart på VGs henvendelse.

Akevitt på kontoret

Hallgeir Langeland og Per Sandberg var blant komitemedlemmene som delte en halv flaske akevitt på Hellelands kontor på vei fra julebordet til voteringen.

- Så lenge folk holder stilen og vet hva de holder på med, synes jeg det ikke er noen sak, sier Hallgeir Langeland.

Vanligvis sørger komitemedlememne for reserver til voteringen seinere på kvelden når de har juleavslutning. Det var ikke ordnet denne gangen, og derfor dro de faste medlemmene av transportkomiteen selv tilbake til Stortinget.

 GODE KOLLEGER:  Trond Helleland inviterte på akevitt på sitt kontor tirsdag kveld til gode kolleger i Stortingets transportkomite. Flere enn Per Sandberg tok i mot invitten, men han var alene om å ta ordet far talerstolen etterpå. Arkivfoto: Terje Bendiksby, Scanpix.
GODE KOLLEGER: Trond Helleland inviterte på akevitt på sitt kontor tirsdag kveld til gode kolleger i Stortingets transportkomite. Flere enn Per Sandberg tok i mot invitten, men han var alene om å ta ordet far talerstolen etterpå. Arkivfoto: Terje Bendiksby, Scanpix. Vis mer

Flere av komitemedlemmene forsvarer Per Sandberg i forbindelse med alt oppstyret etter julebordet.

Tor-Arne Strøm (Ap) drakk et par pils og et par akevitt før han dro tilbake til stortingssalen.

-Hekseprosess

- Jeg var ikke beruset og har derfor ikke problemer med det. Jeg har aldri sett Per Sandberg beruset, og det var han heller ikke da han gikk på talerstolen, sier Strøm til VG. Heller ikke Strøms Ap-kollega Irene Johansen opplevde Sandberg som beruset.

Senterpartiets Jenny Klinge mener Per Sandberg er utsatt for en liten hekseprosess. Selv drakk hun et par glass vin under middagen og opplevde det som uproblematisk å votere etterpå.

Også Høyres Øvind Halleraker opplevde arbeidskvelden i Stortinget som ganske normal.

-ET PAR GLASS VIN: -Per Sandberg er utsatt for en liten hekseprosess, mener Senterpartiets vararepresentant Jenny Klinge fra Møre og Romsdal. Selv drakk hun et par glass vin før voteringen i Stortinget.