FORTSETTER: Frp-nestleder Per Sandberg fortsetter i ledertrioen likevel, gjorde han klart i dag.  Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
FORTSETTER: Frp-nestleder Per Sandberg fortsetter i ledertrioen likevel, gjorde han klart i dag. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

Per Sandberg fortsetter som Frp-nestleder

Nå har han ombestemt seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Per Sandberg fortsetter som nestleder i Fremskrittspartiet. Det ble klart under dagens sentralstyremøte i partiet.

- Motivasjonen min for å drive med politikk på toppnivå er kommet tilbake for fullt. Jeg har derfor meldt fra om at jeg fortsetter som nestleder i Fremskrittspartiet, sier Sandberg i en pressemelding.

- Jeg har brukt mye tid på å tenke i høst og vinter. Det har vært nødvendig for meg. Men jo mer jeg har tenkt, jo sikrere har jeg blitt på at jeg fortsetter. Engasjementet mitt er på topp og jeg garanterer at jeg vil stå på for fullt for Frp og en enklere hverdag for folk flest, fortsetter han. 

Sandberg beklager usikkerheten han har skapt ved å så tvil om sin nestlederposisjon, heter det i pressemeldingen.

Ombestemte seg Frp-nestlederen ankom skjebnemøtet på partikontoret i Oslo sentrum sammen med partileder Siv Jensen noen minutter før klokka 12 i dag. På agendaen stod  hans egen rolle i partiet.

Sandberg kunngjorde i Dagbladet i oktober at han kom til å trekke seg som nestleder. Sandberg var sliten, og manglet motivasjon til å fortsette i det krevende vervet, opplyser partiet. 

Men på journalistkonferansen Hell på lørdag åpnet han for å fortsette likevel:

- Selv om jeg ikke ble statsråd, må jeg kanskje tenke meg om når det gjelder nestleder. Det blir jo veldig kjedelig for dere da, om jeg skulle slutte. Så jeg skal tenke litt på det der, sa Sandberg da.

Fikk tilbake gløden Nå har hant altså slått fast at han likevel kan komme til å fortsette ut perioden han er valgt, altså til våren 2015. Nestlederen har fått tilbake gløden, opplyser partiet. 

Da Sandberg møtte pressen etter at sentralstyremøtet var unnagjort, forklarte han snuoperasjonen slik:

- Det skjer så mye spennende!

På spørsmål om hvorfor han først meldte at han ville trekke seg, svarer han:

- Jeg var bunnsliten. Batteriene var tomme. Nå har jeg hatt masse tid med familien, en god lang ferie i Florida med familien. Og så ser jeg hvor spennende det blir nå framover, når vår regjering og våre statsråder skal begynne å levere politikk. Og den motivasjonen og den inspirasjonen har jeg fått tilbake nå, så det vil jeg være med på.

Sandberg sier videre at han føler at et enstemmig sentralstye syns det var positivt at han ombestemte seg.

Nestlederen er imidelrtid klar på at han ikke tror at alle i partiet er like glad for at han fortsetter .

- Det vil alltid være sånn. Jeg er kontroversiell både internt og eksternt. Det har tidligere valg av meg som nestleder også vist, men det lever jeg også godt med.

- Samtidig som du nå har ombestemt, så blusser denne Troms-konflikten, som du beskriver i boka di, opp. Kommer du til å fortsette å føre krig med partikolleger i åpen lende?

- Nei, jeg er ferdig med saken. Jeg har sagt mitt og gjort mitt i forhold til det.

- Hvordan kommer du til å forholde deg stortingskollega Øyvind Korsberg?

- Som en helt vanlig kollega, som 28 andre.

Beklager å ha skapt usikkerhet Stikk i strid med de de flestes forventningeri forkant av høstens regjeringsforhaldinger takket Sandberg som kjent nei til å bli statsråd i Høyre/Frp-regjeringen.

I januar i år luftet han imidlertid igjen muligheten for å bli statsråd overfor NRK. De siste dagene har både Frp-leder Siv Jensen og partiets parlamentariske leder Harald Tom Nesvik etterlyst en avklaring fra Sandberg.

Overfor Dagbladet har Sandberg avvist at han har vinglet.

- Det er ingen FAKTISK endring i forhold til mine uttalelser i høst, skrev Sandberg i en sms til Dagbladet tidligere i dag.

Nå beklager han altså likevel usikkerheten han har skapt.