- Per Sandberg fremmedkulturell for meg

Feil å si at 70 prosent av voldtektene begås av fremmedkulturelle, mener Inga Marte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går gikk stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen hardt ut i Dagbladet mot uakseptable holdninger til voldtekt blant nordmenn.

– Vi forteller kvinner at de er frie og uavhengige, men med en gang noen blir voldtatt, gjelder det liksom ikke lenger. Det er utrolig dobbeltmoralsk, sa hun.

Thorkildsen trakk i samme artikkel fram egne svært ubehagelige opplevelser der hun er blitt seksuelt trakassert, blant annet fortalte hun at hun ble befølt i køen utenfor et utested i Oslo, og at noen fulgte etter henne inn i hennes egen bakgård om kvelden.

– Jeg ønsker å si noe om mine egne erfaringer fordi jeg synes det er viktig å ta bort skammen. Jeg har ikke lyst til å skamme meg, sa SV-politikeren.

I dagens nettmøte var flere av leserne opptatt av at hun i går gikk hardt ut mot uakseptable holdninger til voldtekt blant nordmenn, tross at enkelte innvandrergrupper er overrepresentert i anmeldte overfallsvoldtekter.

OPPRØRT: Inga Marte Thorkildsen er opprørt over nordmenns holdning til voldtekt. - Det er innmari behagelig å peke på feil i andres kultur samtidig som man opprettholder myten om at nordmenn er perfekte, sier hun i gårsdagens artikkel Foto: PEDER GJERSØE
OPPRØRT: Inga Marte Thorkildsen er opprørt over nordmenns holdning til voldtekt. - Det er innmari behagelig å peke på feil i andres kultur samtidig som man opprettholder myten om at nordmenn er perfekte, sier hun i gårsdagens artikkel Foto: PEDER GJERSØE Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer