SELSKAP: Per Sandberg har opprettet eget selskap. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SELSKAP: Per Sandberg har opprettet eget selskap. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Per Sandberg har opprettet eget selskap

Starter «Per Sandberg» og åpner for å ta oppdrag for kjæresten, Bahareh Letnes.

Per Sandberg oppretter eget selskap, det kommer fram i et meldingsskjema som ble gitt til Karantenenemnda.

Der informerer han om opprettelsen av enkeltpersonforetaket «Per Sandberg». I Brønnøysundregistrene står følgende informasjon.

Det er et enkeltmannsforetak som skal drive med rådgivning og konsulentvirksomhet.

I meldingsskjemaet skriver han at selskapets kunder vil være et bredt spekter, men hovedfokus er innen sjømat og havbruk.

Han mener selv at han vil bli rammet av karanteneregelverket.

Samarbeid med samboeren

Til nemnda opplyser han også om samboer Bahareh Letnes og et mulig samarbeid med henne: «Samboer driver eget selskap, det åpner for at man blir deleier og annen type selskapsform vurderes. For begge selskap. jeg skal pr.i dag ikke jobbe i selskapet, men ta oppdrag»

Han spesifiserer også hva slags virksomhet hans nye enkeltmannsforetak skal drive med.

«Konsulentvirksomhet innen markedsføring, kommunikasjon, rådgivning, kurs, foredrag og publikasjoner innen et bredt spekter av næringsinteresser og politikk. Selskapet skal videre bistå med salg og markedsføring, nasjonalt og internasjonalt, herunder norsk sjømatnæring og teknologi knyttet til sjømatproduksjon», står det i skjemaet Sandberg har sendt inn.

Per Sandberg gikk av som fiskeriminister 13. august. Det skjedde etter en periode med massiv kritikk fra både eksternt og internt hold i kjølvannet av en feriereise til Iran.

- Jeg er dolket i ryggen av partifeller, sa Sandberg til Dagbladet dagen etter.

Samboeren opprettet selskap

Samboeren Letnes opprettet i januar i år enkeltpersonforetak «B & H GENERAL TRADING COMPANY. BAHAREH LETNES»

I Brønnøysundregistrene står det skal drive med en rekke tjenester blant annet «produksjon, utvikling, kjøp og salg herunder eksport av fisk og sjømatprodukter og annet som naturlig faller sammen med dette».

Letnes har tidligere sagt at det ikke er et aktivt selskap. På spørsmål om hvorfor hun da opprette det, har hun svart: «Fordi det var en bra idé.»